lauantaina, kesäkuuta 30, 2007

Ufot hyökkäävät

Mitä minulle on tapahtunut? Tutustuttani blogimaailmaan (ja erityisesti Blogilistaan) käsityökoriini on alkanut ilmestyä puolivalmiita tekeleitä. Ääniäkin kuuluu päästäni "Voih, kuinka ihana tuo on, pakko kokeilla" "Oliskohan tuo vaikea... no kokeilemallahan se selviää" "Hei, mä tiedän juuri sopivan kohteen tuolle"

Muutenkin on aika kortilla, milten ihmeessä mä ehdin kaikkea ihanaa tekemään...

No tässä muutama esimerkki




Seuraavassa postauksessa on jokin näistä pakko olla valmiina...

Miten tässä näin pääsi käymään?

tiistaina, kesäkuuta 26, 2007

Koolausta

Ei siis ihan mennyt putkeen ensimmäinen värjäyskokeiluni. Yllä oleva kuva itse asiassa vielä imartelee ensimmäisen värjäyserän värejä, oikeasti vyydistä tuli laikukkaan haalea. Itse värjäyshän ei kovin vaikeaa ollutkaan mutta värin saaminen tasaiseksi tuntui osoittautuvan ylivoimaiseksi minulle. Ehkä lanka ei ollut tarpeeksi märkää (vaikka liottelin sitä kyllä 5 min) tai laitoin sen huolimattomasti kattilaan. Voi myös olla että väriä oli liian vähän, käytin yhden pussin värijauhetta per 75 g valkoista Novita Nallea.

Niin tai näin, värjäsin vyyhdin seuraavana päivänä uudestaan ja väristä tuli tummempi ja vähän tasaisempi... itse asiassa älyttömän hienon värinen, vai mitäs sanotte?

Toivottavasti väri pysyy pesussakin.

Pakko kuitenkin vielä tähän kertoa (vai kehtaisiko :)) että taas 'sisäinen blondini' nosti päätään kun tuota vyyhteä taivuttelin värjäystä varten. Tarkoituksena oli saada kaksi pitkää väripätkää mutta kun purin vyydin kerimistä varten huomasin että niitä pätkiä olikin 4. Olin siis taitellut sen vyydin väärin :). Yhden väripätkän pituudeksi tuli siis n. 2,8 m. No, eiköhän tuollakin jotain raitaa luulisi saavan.


Sitten vielä vähän puutarha-asiaa.
Meillä punaherukat alkavat jo punertamaan. Siis haloo, kesäkuussa? Melko aikaista minun mielestäni.


Muutenkin tämä kevät on ollut melko merkillinen puutarhassa. Esimerkiksi pihan luumupuut eivät ehtineet kukkimaan tänä vuonna ollenkaan koska niiden lämpimien kelien jälkeen tulikin sitten vielä kylmää joka vei kukat. Halla puri myös paria omenapuuta niin ettei omenan omenaa näy tulevaksi niihin. Saas nähdä syövätkö pihlajanmarjakoit lopuistakin alut pois.

lauantaina, kesäkuuta 23, 2007

Lastenhuonetta uuteen kuosiin...

En minä nyt ihan toimettomana ole täällä istunut vaikkei mitään ole minusta kuulunutkaan, neulomuksetkin edistyvät PIKKUhiljaa eikä mitään näytettävää vielä ole. Muita käsitöitä sitten on tullut harrasteltua, yhtenä iltana pyyhin pölyt saumurin ja ompelukoneen päältä ja kuositin lastenhuonetta uusiksi.

Ompelin esikoisen sängyn päälle 'tähtitaivaan' joka voittaa kyllä sen kellastuneen mäntypaneelikaton. Vähän keskeneräinen se kyllä vielä on, pääpäädyssä ei ole vielä kuin yksi tasku, tarkoitus on taskuttaa se täyteen erilaisia ja -kokoisia taskuja. Kuopuksen puolelta vielä katos puuttuu, sopiva kangas omista kätköistä on hakusessa.
Otin myös yhden normaalikokoisen Mysa Lättin jonka puolitin ja saman tein normaalikokoiselle pussilakanalle sekä lakanalle... minä kun en periaatteessa halua ostaa ylihinnoiteltuja nuorisopeittoja ja -lakanoita ja vauvapeitot ovat... niin no, vauvoille. Enää ei tarvitse murjoa 200cm pitkää peittoa 130cm sänkyyn.

Ennen juhannusta haettiin Askosta isommalle myös uusi sänky ja kuopus muutti esikon vanhaan sänkyyn (todellisuudessa nämä sängyt ovat tismalleen samanlaiset mutta toisessa on extrana turvalaita). Näin minun vauvani muutti pois omaan (=tyttöjen yhteiseen) huoneeseen, sniif...

Tässä kuvassa näkyy esikoisen puoli alkovista jossa on tyttöjen sängyt


Tänään vuorossa oli koolausta first time ever eikä mennyt ihan putkeen :) ...

... siitä lisää myöhemmin.

perjantaina, kesäkuuta 15, 2007

Voi pahvipää

Olen 'uhrannut' sukkalangaksi ostamani Nalle Colorin paljon mielekkäämpään lahjahankkeeseen - joka tosin keskeneräisenä paljastuu nyt vain osaksi (katsokaa muuten ihanaa Vilmalta lahjaksi saatua silmukkamerkkiä, made by Tarja)


Mutta mystisyys ei ole tämän postauksen tarkoitus vaan laitan tänne nyt itselleni muistutuksen, käytä pahvi 3,5 mm puikkoja. Jollet tarkista ennen aloitusta oletko lainannut ko. työn puikkoja muuhun tarkoitukseen (tässä tapauksessa Bluebell ja Rose-pipoihin) niin tulos on tässä



Arvatkaa vaan oliko minulla tämä työ matkaneulomisena viikonloppuna? Jep jep...

tiistaina, kesäkuuta 12, 2007

Puutarhaunelmia

No, alunperin tästä piti tulla käsityö- JA puutarha-blogi... tosin painotus on ollut tähän asti 100% ensin mainitussa kiinnostuksen kohteessa. Nyt pitää korjata tilannetta :)

Meidän eilisen hääpäivän kunniaksi alkoi iso ruusupensas kukkia pihassa. Tämä oli ainoa ruusu jota ei leikattu alas tänä keväänä. Luulin tätä juhannusrusuksi mutta googlen avustuksella olen nimennyt nyt tämän Rosa pimpinellifolia- ryhmään kuuluvaksi Suviruusuksi. Läheistä sukua se on kyllä juhannusruusulle, kuuluu ns. vanhoihin puutarharuusuihin. Kuva ei anna oikeutta tälle 2,5 m korkealle ihanuudelle!

Tässä lähikuva ruusuista


Vielä loppuun kuva jo kukintaansa lopettelevasta pihasireenistämme. Voi elämä kun se on tuoksunut hyvälle. Ja kivan näköistä kun siihen on aikoinaan istutettu molempia värejä vierekkäin, nyt ne muodostavat ison kaksivärisen sireenipuun. Ihania nämä 50-luvulla perustetut puutarhat!

lauantaina, kesäkuuta 09, 2007

Juhlapäivä


Tänään oli mummujen 145-vuotisjuhlat... oma äitini täytti 60 v ja mummuni 85 v. Lahjuksiksi lähtivät siis tämä ja tämä

Ja pitihän myös pikkuneidille saada asuun sopiva päähine joten tein sellaisen hyväksi havaitulla mallilla, varsinkin kun löysin ihan sattumalta kaapista ufo-kätkön - mitä lie siitä pitänyt tulla, kassillinen valkoista ja vaaleansinistä Tennesseetä siellä oli ja jonkinmoinen puseron (?) alku... eikä ohjetta tietenkään :) - jossa oli juuri sopivan väristä lankaa.

Tässä sitten ollaan juhliin lähdössä
Ja tässä hatusta lähikuvaa
Malli : Villapallon ohje, Rose
Lanka: Novita Tennessee, vaaleansinistä ja vihreää
Puikot: 3,5mm bambupyöröt (40cm) ja 3mm bambusukkapuikot

Kuvien värit kyllä vähän valehtelevat, lanka (ja mekko) on oikeasti kyllä vaaleamman sinistä.

maanantaina, kesäkuuta 04, 2007

Aurinko aurinko lättyjä paistaa...

Oi oi kun on kauniita ilmoja pidellyt, ihanaa. Käsityöt ovat jääneet kovasti taka-alalle koska Suomen kesähän on tunnetusti lyhyt ja vähäluminen joten jokaisesta auringonsäteestä pitää nauttia. Ja viikonloppuna olleissa leikkimökin katto'talkoissa' sain tehtäväkseni lastenhoidon *huokaus, niipä tietenkin* joten aika on todellakin ollut kortilla. Mutta ei se mitään, auringon paistaessa ei voi harmittaa.

Jotain on kuitenkin valmistunut

Malli : Villapallon ohje, Bluebell
Lanka: Novita Tennessee, punaista 35 g ja vihreää vähän
Puikot: 3,5mm bambupyöröt (40cm) ja 3mm bambusukkapuikot
Muuta: Aivan I H A N A ohje, seuraava on jo puikoilla :)