keskiviikkona, huhtikuuta 30, 2008

Punahilkka

Tässä postuksessa ei esitellä Kristelin kaunista Punahilkka-ponchoa (vaikka sellaista mielelläni pitäisinkin) vaan Esikoisen kerhon naamiasasua. Hän käy kerran viikossa kerhossa ja tänään siellä on odotetut naamiais-nyyttikestit.

Asun aiheen neiti sai itse valita kahdesta vaihtoehdosta. No, onneksi valinta kohdistui tähän helpompaan vaihtoehtoon nimittäin tämänkin kanssa oli jo ongelmia... Ensin ei meinattu löytää kangasvarastosta mitään yksiväristä punaista ja eilen - eihän aikataulutettuja töitä saa tehdä kuin vasta ihan viime tipassa, eihän - ei saaja ollut YHTÄÄN yhteistyöhaluinen. Itse asiassa ilmoitti illalla kahdeksan jälkeen että tuota hän EI MISSÄÄN NIMESSÄ suostu KOSKAAN pukemaan päälleen vaan hän haluaa pöllöasun naamiaisiin. Ööö... mieli teki vastata rumemmin kun sitten sanoinkaan eikä itku ollut kaukana, minulla siis.

Onneksi se oli unohtunut aamuun mennessä ja pikku Punahilkka lähti iloisena hyppimään metsän halk... ei kun siis bussipysäkille eväskorin kanssa, viemisinään miniporkkanoita ja kaurakeksejä. Hauskaa oli kuulemma ollut ja asukin oli tosi kiva... vähän kuuma tosin huppu päässä :).


Kangas on muuten Nanson trikoota ja ajattelin ainakin viitan uusiokäyttää myöhemmin.

torstaina, huhtikuuta 24, 2008

Nyt jo vuosikas...

** Edit: linkki lisätty sukkiin

Oho, tasan vuosihan tässä on jo vierähtänyt blogin parissa. Joten sen kunniaksi, ottakaahan kakkua olkaa hyvä, toivottavasti maistuu :).


Jotain valmistuneita töitäkin on - vaikka tiukkaa tekeekin olla sisällä näin kauniilla ilmoilla.

Tytöille kevätpipot

Malli: Pajunkissa
Lanka: Novita Bambu,
vihreä 35 g & roosa 30 g
Puikot: 3,5 mm bambupyöröt
Muuta:
Kiva ja nopea malli, isompaan kokoon käytin 64 s. ja pienempään 60 s., mallikertaa toistin ohjetta enenmän. Vähän jännittää että paljonko tuo bambulanka oikein venähtää käytössä.


Saapassukat esikoiselle

Mallineule: Hepsin blogista
Lanka: Novita Nalle, 50 g
Puikot: 3 mm bambusukkiset
Muuta:
Kaivattiin vähän ohuempia villasukkia kumisaappaisiin. Muuten ihan perussukka ja -kantapää, mallineule siis netistä. Ihanan värinen lanka.


Eikös muuten vihreä ollut PS'n väreinä tällä hetkellä... No nämä osallistuvat siis siihen.

tiistaina, huhtikuuta 15, 2008

Lehmä ikkunalaudalla

Kuten niin moni muukin, voisin kirjoittaa että sairastuvalta päivää... mahdottoman kova flunssa kävi tytöt läpi viimeisen viikon aikana. Nyt jo helpottaa vaikka tiukkaa tekikin olla viikko yhteen putkeen sisätiloissa.
No jotain hyvääkin siinä oli, kaiken liikenevän vapaa-ajan - jota kyllä jäi minimaallisen vähän - käytin käsitöihin ja mm. ompelukonetta poljin pitkästä aikaa oikein urakalla. Tässä pari valmistunutta paitaa.

Esikoiselle kimono-paita (110 cm)

Kuopukselle tunika (90 cm)

Tässä vielä paidat perhepotretissa, mallit ovat siis kirjasta Juju - erilainen lastenvaatekirja ja kankaat ovat kirppareilta joskus haalimiani tyynyliinoja, kimonoon riitti yksi tyynyliina + palanen vanhaa lakanaa mutta tunikaan täytyi käyttää palasia kahdesta tyynyliinasta. Oi kuinka tykkään noista, kankaatkin ovat niitä sellaisia 'ajan patinoimia', tukevan tuntuisia mutta ah niin pehmeiksi kuluneita. Nämä olivatkin jo tänään päällä kylässä ja kovasti kuului kehuja :)

Heti kun aika sallii niin koitan kuvata lisää ompelutöitä, jopa neuletöitäkin on valmistunut. Ja lisää on puikoilla.

Entäs tuo otsikko? No meillä oli filosofinen keskustelu esikoisen kanssa yhtenä päivänä ja jotenkin päädyttiin pohtimaan että mitä lehmät tekevät talvella. Kuulemma katselevat ikkunasta ulos ja odottavat kesää. Meillä Dublo-lehmä on siitä lähtien katsellut keittiön ikkunalta että koska se kesä saapuukaan...