lauantaina, heinäkuuta 26, 2008

Vauvalle vol. 2


Edittiä lopussa: kiinnittäminen + mitat


No niin, nyt on tultu siihen pisteeseen että on alkanut tämä odottaminen jo p-i-k-k-u-i-s-e-n kyllästyttämään ja niinpä olen saanutkin sen aiemmista raskauksista tutun maanisuuden päälle. Ei haittaa vaikka sormet ja nivelet ovat tosi kipeät, PAKKO tehdä jotain. Yhtenä päivänä surautin sitten tämmöisen. Arvaatteko mikä se on?

Pieni vihje:

...Sulje silmät pienoinen, uinu onnen unta.
Suuri on ja ihmeinen onnen valtakunta...

(Kalervo Hämäläinen: Lapin äidin kehtolaulu)

Totta, kehtohan se. Aiemmin meillä on vauva-aikana ollut käytössä ensin Vaavi-sänky mutta se taitaa olla vähän hankala monikerroksisessa taloudessa. Myös juuttikehdosta haaveilin mutta nuukana ihmisenä en sitä enää tälle (kaikella todennäköisyydellä) viimeiselle lapselle sitten hankkinut. Lisäksi löysin helpon ja hyvän ohjeen Oma Koti Kullan Kallis-lehdestä. Kävi kyllä säkä, minä en tosiaan ole mikään sisustus(lehti)ihminen joten jonain näytekappaleena tuo lienee meille kulkeutunut. Mutta tällaisen sain siis aikaiseksi.


Käyttöaikahan tuollaisella on niin kovin lyhyt joten olenkin jo suunnitellut jatkokäytön tuolle kankaalle :D. Ja vaahtomuoveille :D :D. Mies varmaankin adoptoi pohjaksi antamansa vanerilevyn takaisin. Hinnaksi tälle tuli alle 30 euroa. Ei paha.

Olen tyytyväinen ja vähäsen ylpeäkin tästä :)

Edit:
On kyselty että mihin ja millä tämä on kiinnitetty: No paikka on keittiön ja ruokailuhuoneen välinen iso oviaukko (mahtuu vielä hyvin kulkemaan ohi) ja 'kiinnityssorkat' ovat karmissa paikallaan vielä sisäkeinun jäljiltä.
Kehdon koko on n. 70 x 40 cm, sivujen korkeus n. 25 cm.

tiistaina, heinäkuuta 22, 2008

Vauvakamaa

Ei tästä blogista ole tarkoitus tehdä mitään wauwa-blogia mutta sattuneesta syystä noita minikokoisia käsitöitä on viime aikoina valmistunut muutamia. Tässä otantaa kesäkuulta...

Vaippa
Kaava:
Mummut S-koko
Kangas:
Myllymuksujen pallotrikoo ja jokin bambukangas - enkä häpeäkseni
muista mikä kangas on kyseessä

Muuta:
Piiiitkästä aikaa ompelin vaipan ja sen kyllä huomaa, ei tullut ihan
sellainen kuin piti. Käyttökelpoinen kylläkin mutta seuraavia
pitää kyllä hioa paremmiksi :)

Vaunupeitto
Lanka: Novita Nalle, 95 g
Puikot: 3,5 mm
Muuta:
Pikkupeitto vauvalle vaunuihin antamaan vähän lisälämpöä (ja esteettisyyttä ;)). Olisin halunnut käyttää vihreän tilalla oranssia mutta sitä ei löytynyt... tottakai Novitan syysmallistossa olisi nyt juuri oikea oranssi ja nimenomaan Nallena. Just my luck...

Malli: Supervauvan polvisukat by uhoava gnu
Lanka: Austermann Step, 25 g
Puikot: 2,5 mm
Muuta:
Ehdottomasti hyvänmielen sukat vauvan superlihaksikkaisiin koipiin :). Ihanat.


Villahousut oma malli, n. S-koko
Lanka: Pelson hahtuva, 50 g
Puikot: 3,5 mm
Muuta: Taas yhdet hahtuvat, näitä on vaan niin mukava tehdä.

Ja vielä, sain taas tunnustuksen. Vau, olen yllättynyt ja otettu. Isot kiitokset Mari !!!

perjantaina, heinäkuuta 18, 2008

Kaikenlaisia timantteja :)

Kesälomalta päivää :). Eli vihdoin alkoi minun kesälomani, mies jäi siis pois töistä ainakin 4 viikoksi... toivottavasti pääsisi pitämään isyysvapaan siihen putkeen. Eli meillä H-hetki sen kun lähestyy, niveliin on jo hiipinyt se kipeä turvotus jonka vain synnytys parantaa. Tylsää kun ei enää pysty tekemään mitään... onneksi sentään jotain ehdin tekemään alkukesästä.

Ihan ensiksi kuitenkin suuret kiitokset edellisen postauksen kommenteista!

Nuoremmalle tyttärelle yöpaita, kierrätysmateriaalista tietenkin ;). Lakanan olen saanut äidiltäni (joka on ostanut sen Virosta), materiaalista ei ole tietoa - tuntuu ja näyttää pellavalta mutta on kai sittenkin ihan puuvillaa. Ihanan pehmoista kuitenkin.


Huono kuva mutta kai tuosta selvää saa. Kaava on otettu Elsebeth Gyntherin Ompele lapselle -kirjasta (en nyt valitettavasti muista kummasta) ja malli on yksinkertaisen nerokas (aivan timantti) tunika-malli. Periaatteessa olisin voinut tehdä tuon kahdesta samanlaisesta kappaleesta mutta tein takakappaleen kuitenkin kahdesta osasta jotta sain siistin halkion niskaan pukemisen helpottamiseksi.

Tässä vielä vähän tarkempia yksityiskohtia, pikkuisen ekstraa tuohon yksinkertaiseen malliin.


Sitten vielä tunnustus, sain sen sekä Kianalta että Kiolta. Olen erittäin otettu ja mielissäni!

Säännöt:
1. Voittaja saa laittaa logon blogiinsa
2. Linkitä siihen blogiin josta sait sen
3. Nimeä vähintään 7 blogia sen saajaksi
4. Laita noiden blogien linkit sivullesi
5. Jätä viesti blogeihin, jotka nimesit voittajaksi

Olen tylsimys koska en nimeä ketään erityisesti vaan ojennan tämän kaikille loistaville ja inspiroiville blogeille :). Ja niitähän löytyy paljon!

Vauvalle on myös valmistunut jotain, yritän ehtiä laittamaan niistäkin kuvia huomenissa.

torstaina, heinäkuuta 03, 2008

Neulavihko ja sen kaveri

En tiedä missä te muut säilytätte silmä- ja parsinneuloja mutta meillä ne on AINA hukassa. Siis juuri silloin kun niitä tarvitsi. Muissa blogeissa olenkin kademiellä katsellut toinen toistaan hienompia neulavihkoja ja tänään päätin kokeilla sellaisen tekoa itse.

Tekotarpeina niinkin hohdokas materiaali kuin Tiimarin askarteluhuopa, kansiin paksumpaa ja sisälehtiin ja koristeluun ohuempaa. Ompelukoneen suoralla ompeleella sisäsivut kiinni ja vihon kiinnitykseen neppari lipareen alle. Simppeli vai mitä. Pienempää ajattelin matkamalliksi (tosin ei sinne taida pitkä parsinneula sopia) ja isompi säilöisi sitten loput sisäänsä. Mutta mitenköhän sen pitäisi sitten tallessa?


Joo mutta tykkään näistä (tytöt vasta tykkäsivätkin, piti ihan piilottaa) ja eiköhän nämä asiansa aja... kokeilen heti kun löydän ne ¤%&§#* neulat vaan jostakin. Onnistuin jopa hukkaamaan sen ainoa parsinneulan jolla nämä koristelin... kuka kumma meillä niitä jemmaa piiloon?

tiistaina, heinäkuuta 01, 2008

Prinsessapukujuhlat

Esikoisen kerhokaverilla oli 4-vuotissynttärit joiden teemana oli prinsessajuhlat. (Oli muuten meidän 4-vuotiaan NELJÄNNET naamiaisjuhlat tänä vuonna ja kolmessa on ollut joku tietty rajattu teema! Voi sitä äidin stressin määrää - varsinkin kun äiti on saanut päähänsä että aina pitää tehdä uusi puku ;P)

No kruununjalokivet on rajautunut kuvista pois - voitte kuvitella tähän jatkoksi vielä Tiimarin timanttikruunut päähän - mutta tosi prinsessahan ei kenkiä pidä kesällä... kuulemma. No minkäs sille mahtaa. Mekot sain kuitenkin tehtyä - tapani mukaan viime tipassa. Malli on Juju-kirjasta linnanneitomekko. Hauska ja helppo malli. Sen verran nämä eroavat toisistaan että esikoisen mekossa on halkio niskassa ja nappikiinnitys siellä, kuopuksella on toinen olkain avoinainen (kuten alkuperäisessä mallissa) ja kiinni se pistetään piiloneppareilla.

Esikoisen mekko (110 cm)

Kuopuksen mekko (90 cm)

Kankaat ovat vanhoista iltapuvuistani kierrätettyjä, esikoisen mekkoon kankaan ja satiininauhan otin tästä ja kuopuksen mekkokangas on puvusta jonka tein 7 vuotta sitten ystäväpariskunnan häihin. Sittemmin sillä on edustettu myös parit pikkujoulut ja ainakin yhdet häät joten sen oli korkea aika päästä jalostumaan jo vähän erilaisiin bileisiin :). Silkkinauha löytyi sattumalta omista nauhakätköistä. Molemmista löytyy helman alta pätkät morsiustylliä, ainoa asia jonka ostin näihin. 2 juhlamekkoa tuli siis kustantamaan yhteensä 5,90 euroa - ei paha.

Minun 'prinsessamekkoni' on tässä, ommeltu samalla mallilla kuin edellinen äitiyshame.

Kangas on Myllymuksujen pallotrikoota, päätynee varmaankin jatkojalostukseen mahan vähän pienetessä :)