maanantaina, lokakuuta 27, 2008

Menninkäisen asusteet

Kiitokset kaikille takkikehuista! Lisäsin ko. postaukseen siitä unohtuneita lisätietoja, mm. langanmenenkin ja puikkokoon. Kuvat takista ovat kyllä luokattoman huonoja, paremmin mallista saa käsityksen Maijun tekemästä hupparista.

Nämä valmistuivat myös samaan aikaan villatakin kanssa, nyt vasta pääsin käsittelemään kuvia niin että sain laitettua ne myös tänne.

Malli: Norwegian Sweet Baby Cap
Lanka: Novita Wool, 30 g
Puikot: 3 mm & 3,5 mm

Edelleen mahdottoman kiva malli. Siitä ei ole mitään mielikuvaa että modasinko noita silmukkamääriä lankaan sopivaksi, todennäköisesti kyllä.

Vauvan lapaset
Lanka: Novita Wool, 20 g
Puikot: 3 mm

Lankaa jäi joten tein tarpeeseen vielä vauvalle lapaset, perustumput ilman peukaloita, pienenä lisänä palmikot.

Joululahjatehdas tekee täällä jo kovasti ideointihommia, voi mistä saisi aikaa tehdä kaikki suunnitellut lahjat. Tarvitsisin oikeasti tonttujen apua :)

torstaina, lokakuuta 23, 2008

Pieni menninkäinen

***Edittiä loppupuolella

Poikaselle valmistui iltapuhteina villaista ylle.

"Tiitiäinen metsäläinen pieni menninkäinen..."

Hei, mihin mun kädet hävisivät?

No nyt on parempi

Vauvan villatakki (koko 62/68)
Malli: SK 4/2006
Lanka: Novita Wool, 160 g
Puikot: 3 mm & 3,5 mm

Mä tykkään ihan hirmuisesti tuon langan väristä. Kokokin oli tarpeeksi pieni joten valmistui nopeasti. Miinusta tuossa mallissa on ehdottomasti tuo huppu, se on jotenkin tosi raskas verrattuna muuhun villatakkiin. Vähän harmittaa kun en ajoissa purkanut sitä pois ja tehnyt vaikka sileää neulosta olevaa huppua... No pidettyä tuota kyllä varmasti tulee, kyllä se sen verran hieno on :)

***Muoks:
On kyselty Woolin neuletiheyden sopivuudesta alkuperäiseen ohjeeseen. No eihän se ihan täsmännyt mutta minä en muuttanut silmukkamääriä ja sanoisin että valmis villatakki on kokoa 68-74 cm... minun käsialalla. Pituutta jos olisi tehnyt yhden mallikerran lisää niin takki menisi vielä varmaan 1-vuotiaanakin. Toisaalta, saapahan nyt hyvän syyn tehdä uuden keväällä :)

Menninkäinen sai samasta langasta asusteitakin tuohon mutta niistä kuvia sitten kun nämä (kone)ongelmat saadaan ratkaistua. Jäähän aikaa hyvin käsitöille :)

ps. Kiitos huolenpidostanne, maailma näyttää jo paljon valoisammalta. Kyse on läheisen ihmisen suuresta elämänmuutoksesta mutta onneksi oman perheen avulla jaksan valaa uskoa huomiseen.

perjantaina, lokakuuta 10, 2008

Luopumista

Minä olen ihan hirmuisen huono luopumaan. Mistään tai kenestäkään. Siksi mennyt kuukausi oli vaikea. Alkushokki lamautti vähäksi aikaa (myös blogin) mutta mikä on parempaa terapiaa kuin käsityöt. Niinpä olenkin päässyt jopa melkein maaniseen vauhtiin niissä, tosin neulonnassa purkamista taitaa tulla enenmän kuin valmista materiaalia. Nyt pääasia on kuitenkin tekemisen ilo... kai sen pitäisi aina sitä olla mutta välillä tunnustaudun kyllä aika suorituskeskeiseksi.

Mutta iloisempiin asioihin. Naapuriin syntyi veljessarjan jatkoksi pieni tyttö ja väritoivomukset olivat sen mukaiset. Tämän vaaleanpunaisempia kankaita ei meiltä löytynyt :)

Malli: Liivimekko, Ottobre 4/08
Koko: 68 cm

Kankaat ovat kierrätyskankaita omista kätköistä, pellavaa ja puuvillaa. Napit löytyivät nappilaatikosta. Toivottavasti on mieleinen.

Kangaslaatikon pohjalta löytyi myös vuosia sitten saamani kirjailtu tyynyliina. Sen on aikoinaan tehnyt isosisko pikkuveljelleen. Tarkkaa valmistumisvuotta ei muistanut kukaan mutta veikkaus oli 1950 -luku. Kuinka moni tänään valmistettu tyynyliina on vielä 50 vuoden päästä aivan kuin uusi? No tämä vanhus pääsi pienen kaimansa pään alle ristiäispäivänä. Poika sai pappansa nimen.