lauantaina, maaliskuuta 21, 2009

Liivihame vanhasta lakanasta

Ompelukone ja saumuri ovat olleet puikkoja ahkerammassa käytössä viime aikoina. Isosiskolle valmistui liivihame, kaava uusimmasta lasten Ottobrestä (1/09).

Kangas on (iki)vanha lakana miehen mummulasta, värit ovat hivenen haalistuneet mutta itse kangas on vielä vahvaa puuvillaa. Täytyy muuten retostella että meille on kotiutunut myös samaa kuosia oleva kangas väreinään ruskea-keltainen, pelastin sen ladosta jossa se odotti palastelua ja traktorin öljyräteiksi joutumista... *kops*.

Epäselvä kuva mutta tästä saa vähän käsitystä mallin kellomaisuudesta.

Miehen tekemä nappi

Lähikuvaa taskusta. Se on oikeasti vielä kivempi kuin mitä tämä kuva antaa ymmärtää.

Jep, meillä tykätään tästä(kin).

maanantaina, maaliskuuta 16, 2009

Pinwheel sweater

Tästä tuli isona...

... tällainen.

Haaveissa tämä on ollut aina siitä asti kun näin Inkan version.

Malli: Pinwheel Sweater
Puikot: 4,5 mm

Lankana on anopin tuliaiset käsityömessuilta vuodelta 2005, vyydit olivat nimettömiä eikä hän muistanut myyjän nimeä mutta 100% suomalaista villaa pitäisi langan olla. Neuloessa vähän karheaa mutta lanoliinituksen jälkeen ihanan pehmeää. Takkiin kului kaikkiaan 175 g lankaa.

Takki meidän 115 cm neitokaiselle mitoitettu mutta siitä tuli ehkä hivenen nafti, hihojen pituus on kyllä Isosiskolle sopiva. Kiva takki siitä(kin) että tämä käy Pikkusiskolle yhtä hyvin vain vähän hihoja kääntämällä.

Ihana malli, pakko saada omakin. No, se on kyllä vasta suunnitteluasteella.

ps. pahoittelut huonoista kuvista, enää ei voi kameraa syyttää joten laitetaan ihan omaan/miehen piikkiin. Ohjekirjoja on nyt napsutettu kirjaston varauslistalle.

perjantaina, maaliskuuta 13, 2009

Yhtä sirkusta

Sitähän tämä elämä on välillä. Meillä varsinkin koska täällä asuu kaksi sirkusla(i)sta. Tehdään taikatemppuja, jonglataan (!) ja kesytetään villejä... öö, ehkä eläimiä, en tiedä :).

Pitäähän sirkuslaisilla on arvoisensa vaatteet joten... leidiis änd gentlemen, saanko esitellä... SIRKUSHAMEET


Värit ovat sirkuslaisten ihan itse valitsemia (vaippa)kangaskasasta, on noita veloureita tullut näköjään hommattua vuosien varrella melko montaa väriä...

Isosiskon hame on kokoa 122 cm

ja pikkusiskon 104 cm.

Kaava on otettu Ottobre-lehdestä, 4/2004. Näistä tuli ihanat ja kovasti tykätyt!