lauantaina, lokakuuta 17, 2009

Norjalaisia

Tai kyllähän nämä ihan suomalaisia ovat mutta malli on siis norjalainen perinnemalli Norwegian Sweet Baby Cap. Ihana malli, vastaa suomalaista siksak-myssyä mutta neulotaan suljettuna neuleena... tosin kyllä kai kaikki tästä jo tietää :)

Ohjeen mukaan tehty paitsi kavennukset apinoita Maijulta. Puikot 3 mm.

Tässä lankana on Novitan Luxus Cotton, kiva lanka ja ihanan raikas väri. Tuli vaan vähän iso mutta menee sitten ensi keväänä hyvin. Leuan alla lyhyt kiinnitysnauha ja nappi.

Tässä lankana Novitan Luxus Wind (villaa ja silkkiä, I H A N A lanka). Kiinnitysnauhat 3 silmukan ainaoikeaa. Pehmoinen ja lämmin myssy, mun lemppari.

Pinkin myssyn lanka on Novitan Woolia ja kiinnitysnauhat 3 silmukan i-cord. Tämä versio on mallin päähän vähän nafti mutta hyvä niin. Pari ekaa on omalle Juniorille, alin on nuorimmalle kummitytölle (7 kk).

Näitä voisi neuloa vaikka kuinka paljon :)

perjantaina, lokakuuta 09, 2009

Petäjät

Nämä sukat valmistuivat kiitokseksi anopin ystävättärelle joka muisti minua siivotessaan kangasvarastoaan (jee).


Malli: Petäjä (Ulla 02/08)
Lanka: Novita Nalle, 90 g
Puikot: 3 mm

Nämä sukat valmistuivat siis kiitokseksi mutta myös eräänlaiseksi tsempitykseksi syksyn pimeyteen. Kriteerinä näille sukille oli iloinen väri ja helppo neulemalli. No tämä oli mukavan helppo eikä valitettavasti tämä väri anna oikeutta tälle mallille.



Ensimmäistä kertaa tein sukkiin ranskalaisen kantapään (ohje Ullassa) ja tykkäsin!



Pitempi varsi olisi kyllä ollut ehkä mukavampi mutta en yhtään pystynyt arvioimaan neuloessa riittääkö lanka jos olisin neulonut vartta lisää joten tähän on 'tyytyminen'. Ei sillä, hyvin tyytyväinen näihin olen, toivottavasti saajakin pitää.