perjantaina, helmikuuta 25, 2011

Slipoveri poikaselle

Minulla oli selkeä visio poikasen asusta, harmaa liivi/slipoveri ja valkoinen paita, farkut jalkaan. Ei taida olla slipareiden sesonkiaika (koska sitten on?) koska yhtään liiviä en kaupoista löytänyt... päätin tehdä itse. Onneksi on Ravelry.

Harmaa slipoveri

Lanka: Artesano Superwash Merino (100% merinovilla), 125 g
Puikot: 4 mm

Muuta: Kyseinen ohje löytyy myös Suuresta Käsityölehdestä (10/2008). Itse muokkasin ohjetta niin että leveyden otin koosta 92 cm ja pituuden isommasta koosta (98 cm - olisi voinut olla muutaman cm pidempikin) sekä neuloin liivin yhtenä kappaleena ilman sivusaumoja. Olkasaumat tein 3 puikon päättelyllä.



Lanka oli uusi tuttavuus Arteno Superwash Merino johon päädyin loistavan palvelun saaneena Lankaideassa. Suosittelen, sekä kauppaa että lankaa :).

Muutamassa blogissa olen huvittuneena katsellut lasten poseerausilmeitä ja näköjään osataan meilläkin. Suurimmassa osassa kuvista on kieli näkyvissä, niin eskarilaisella kuin pienemmilläkin. Ihme vaihe tämäkin.


sunnuntaina, helmikuuta 20, 2011

Pehmokirjaimia

Synttärihumu vaan jatkuu, tänään oli vuorossa pienen kummitytön 2-vuotissyntymäpäivä ♥. Lahjukseksi meni mm. nämä yksittäiset pehmokirjaimet jotka - yllätys yllätys - muodostavat peräkkäin laitettuna kummitytön nimen.


Kirjaimet ovat Ottobren ilmaiskaavoista ja kankaat kaikki kierrätettyjä (esim. R- ja A-kirjaimet ovat opiskelukämppäni vanhoja keittiöverhoja). Näitä on tilattu lisää omien lasten toimesta.

lauantaina, helmikuuta 05, 2011

Juhlapäivä

Minun esikoiseni, Neiti Kesäheinä, täytti tänään 7 vuotta.

Juhlaputki alkoi eilen kaverisynttäreillä ja minä ompelin koristeeksi pätkän lippunauhaa.


Tai no pätkän ja pätkän, mopo lähti keulimaan oikein kunnolla, piti vaan ihan muutama viiri tehdä... joo, niitä tuli kaiken kaikkiaan yli 60. Lyhempi nauha on n. 1,5 m ja pidempi reilu 8 m.

Ei ollutkaan mikään helppo homma saada kieputettua pidempää nauhaa huoneen ympäri.

Mutta vähän ristiin ja rastiin, tuonne ja tänne niin hyvä siitä tuli. Mahtuu vielä (lyhyt) aikuinenkin kulkemaan alta kumartelematta.

Viirit on tehty kierrätyskankaista ja ovat kooltaan 10 x 20 cm.

Kesällä taidan laittaa tämän terassin kattoon.