lauantaina, heinäkuuta 28, 2007

Marjaisaa

Meillä on jo kaikki marjat kypsiä. Kukakohan niitä ehtisi poimimaan pensaista - rastaiden lisäksi...



No, ainakin yksi maijallinen mehua keitetty :)

perjantaina, heinäkuuta 27, 2007

Pikkutöitä pukkaa

Taidan olla melko välimallin tyyppi koska tuntuu siltä että saan valmiiksi vaan ns. välitöitä. Niinkuin nämä vaippahousutkin
Malli: Fern&Faerie, koko new born
Lanka:
Pirtin kehräämön hahtuvaa kaksinkertaisena
(kolmea luonnonväriä + 1 värjätty) ja
vihreät raidat ovat virolaista hahtuvaa kaksinkertaisena , 40 g
Puikot: 4 mm bambut, resorit 3 mm bambut

Nämä ovat taasen menossa erään foorumin Salaiselle Ystävälleni... tai tarkemmin sanottuna hänen loppuvuoden vauvalleen. Toivottavasti ovat mieleiset.

Ja jos ihmettelette tuota pullukkamahaa joka ystävällisesti suostui poseeraamaan housut päällä (ei hätää Sysvyni, nämä menevät vielä pesuun ja lanoliinitukseen ennen postitusta ;)) niin kerrottakoon sen olevan Esikoisen unikaveri The Lammas. Holhoojansa luvalla laitetaan vielä pärstäkuva.

Hyvää viikonloppua!

tiistaina, heinäkuuta 24, 2007

Uusia tuulia

Tuli tunne että pitää vähän uudistautua. Blogipohja meni uusiksi ja samoin vaihdoin uusia suosikkiblogeja sivupalkkiin... se ei kuitenkaan tarkoita ettenkö seuraisi niitä poistettujakin! Vaihtelu virkistää, eikö?

Ystäväni pian syntyvälle vauvalle valmistui vaippahousut. Onneksi meiltä löytyi tarpeeksi pieni mannekiini näihin housuihin, iso kiitos siitä kuopuksen unikaverille Pandalle!


Malli: Ruskovillan ohjeesta nro 3 säädetty S-koko
Lanka: Pirtin kehräämön värjätty hahtuva, 40 g
Puikot: 4 mm bambupyöröt, resoreissa 3 mm bambut

Tuttu ja hyväksi havaittu malli, tämän osaan jo tehdä muistista. Resorit neulon yleensä yksinkertaisina ja itse housuosan kaksinkertaisena. Muutamat on näitä tullut tehtyä :) Toimiva malli ja ihana materiaali!

Nyt kun mies on palannut reissusta niin pitäisi päästä jo ompelukoneen kimppuun pitkästä aikaan, materiaalia olen haalinut viime aikoina lähinnä kirppareilta.

Suurin osa näistä lähti matkaan Ruovedellä käydessäni, siellä sentään ovat hinnat vielä 'kohdallaan', pussilakanat maksoivat euron kappale ja tyynyliinat 20 senttiä. Verhoista taisin pulittaa 2 euroa ja pöytäliinasta euron... aivan eri hintapyyntejä siellä kuin täälläpäin.

Käväisin myös Jäminkipohjan tekstiilissä joka on melkein paremmin varusteltu kangaskauppa kuin Eurokangas. Nämä jämäkät ihanuudet (otin 100x150cm palat molempia) maksoivat 3 euroa. Kuva vähän vääristää värejä, tummempi kangas on oikeasti upean tumma violetti.

Suosittelen kyllä käymään jos siellä päin ajelette.

ps. Minä olen rakastunut - Kikon avustuksella se tapahtui!
Jos joku tietää saako noita ohjeita muuten kun ostamalla kirjan niin olisin kiitollinen... tai vastaavasti kertoisi mitä muuta siinä kirjassa on.

perjantaina, heinäkuuta 20, 2007

Tukkakone

Välityönä on valmistunut hiuspanta. Meillä näitä (ja kaikkia muitakin hiuksia ojossa pitäviä vempeleitä) kutsutaan tukkakoneeksi :)


Malli: Interweave, Molly's headband
Koko: 36 x 8 cm, nauhat 25 cm
Lanka: vyötteetön kerä, liekö Nalle Coloria (?), 12 g
Puikot: 3mm bambut

Malli oli todella nopea tehdä (yhdessä illassa). Seuraavasta tosin ajattelin jättää i-cordin pois ja jatkaa pantaa sen verran että sen voi kiinnittää niskasta napilla. Kapeampaa mallia voisi kokeilla, ehkä kaventaisin 3s sileäneule-osuuden yhteen silmukkaan. Kiva malli kuitenkin, sopii päähän(i) leveämpänäkin.

Ja sitten, pitkän pohdinnan päätteksi, nämä joutavat purkuun

Molemmat sukat ovat edenneet kuvan ottamisesta reippaasti eteenpäin mutkun... ei istu ei, kärjestä jo tuli ruma ja kantapäät vasta kauheat onkin, sukat on 2 kokoa liian isot eikä muutenkaan motivaatio enää riitä. Kai se on isonkin ihmisen taivutava vaikka tiukkaa tekeekin - no, saapahan kahdet 3 mm sukkapuikot taas parempaan käyttöön :)

Nyt taas jäävät käsityöt taka-alalle koska Mies lähtee harrastustensa pariin Englantiin muutamaksi päiväksi (juurihan tuo tuli purjehtimasta, mur) ja minä jään noiden kahden sadepäiviin kyllästyneen lapsen kanssa kotiin. Paree olla tuliaisten hyviä...

torstaina, heinäkuuta 19, 2007

Mistä bloginimesi on peräisin?

Tanja haastoi ja tässä se tulee

"Meemi: Mistä bloginimesi on peräisin?

Blogistania on täynnä mitä mielenkiintoisempia bloginimiä. Mistä ne ovat peräisin? Mikä on niiden tarina?

Mikä on sinun tarinasi? Oliko sinulla vaikea löytää/keksiä blogillesi nimi?
Kerro blogisi nimen ja/tai nimimerkkisi tarina ja haasta kolme muuta tekemään samoin."

Blogin nimeä oli todella vaikea keksiä... varsinkin jos halusi jotenkin käsitöihin viittaavan nimen, kaikki hyvät oli jo keksitty aikoja sitten. Vielä kun itseäni ei ole kummoisilla mielikuvitus-geeneillä siunattu niin jo alkuvaiheessa pää kolisi kyllä tyhjyyttään.

No, mutta omenapuun kukat tulevat siitä että viime syksynä vihdoin pääsimme muuttamaan omakotitaloon ja mikä parasta, kauan haaveilemaamme rintamamiestaloon :). Haaveilin joskus neulovani rauhassa omenapuiden alla niiden ollessa kukkassa - tässä mielikuvassa ei kyllä vilahdellut kahta nopeaa alle kolmevuotiasta vahdittavaa. Villalanka tulee siitä yksikertaisesta syystä että villa on materiaalina aivan ehdoton ykkönen, mikään ei voita vähän lampaalle 'haisevaa' rasvaista lankaa. Ihan huippu!

Joten nimihirviydestään (hmm, onkohan tämä edes suomenkielinen sana?) huolimatta tämä nimi tuo minulle mieleen kaksi rakasta asiaa, unelmakoti (vanha talo vanhan puutarhan ympäröimänä) ja rakas ystäväni villa.

sunnuntaina, heinäkuuta 15, 2007

Kirjahyllyn täytettä

Mies on ollut alle puoli vuorokautta purjehtimassa ja sen huomaa, kerrankin pääsee koneelle illalla (lasten nukkumaanmenon jälkeen) rauhassa... Mutta eikös vaan heti meinaa karata mopo käsistä.

Ihan pari kirjaa vaan tilasin... nämä samat opukset ovat minulla tällä hetkellä kirjastosta lainassa.


No, järkyttävintä (= lue huvittavinta) tässä on - itseäni lainaten : Mä en kauheasti noita kirjoja jaksa hamstrata koska melkein kaiken tarpeellisen löytää netistä (tai satunnaisesti jopa kirjastosta)... Tämä siis 3 tunnin takainen kirjoitus... niin joo ja elämä on :)

Olkaa te naiset (ja miehetkin) minua vahvempia kiusausten edessä!

Tallituvan aarteita

Mieheni mummula maalla on ihana paikka. Tunnin ajelu kotipihasta ja pääsee nauttimaan maalaistalon pihapiiristä. Lapset(kin) ovat ihan ekstaasissa siellä :)

Sieltä tallituvasta pääsi viimeksi mukaan matkaani anopin aikoinaan Suomen Trikoolta hankkimia matonkuteteita, Muuramen mappihylly lastenhuoneeseen - kyseinen yksilö on palvellut jo lasten isää aikoinaan ja ko. hyllystä lähti mukaan myös pari kirjaa.

Tässä valkoiset joustofroteiset (aivan ihanan pehmeät) matonkuteet vielä pahaa aavistamattomina värikäsittelyä odottamassa

ja tässä Nitor-käsittelyn ja kahden pesukone-ohjelman jälkeen


No joo, on mennyt tunti jos toinenkin selvitellessä näitä ja sen takia on postaus näistä jäänyt näin pitkälle. Kaksi kerää on jo valmiina, yksi mytty vielä selvittämättä. Valkkasin sieltä myös vaaleansinisiä kaksi kerää ja yhden violetin tarkoituksena virkata/neuloa matto lastenhuoneeseen mutta nyt olen kallistunut virkkaamaan mielummin korin tms. Eiköhän näistä jotain saa


Ja ne kirjat; mukaani sain Kauneimmat Käsityöt osat 2 ja 3 (1976, WSOY)


Kakkososassa on ohjeistus ja ohjeita mm. kirjontaan, tilkkutöihin ja nypläykseen; kolmosessa mm. pukuompeluun ja kankaankudontaan. Olisikohan ykkösosa ollut sitten neulomista? Harmi, se vasta olisi aarre ollutkin :D

Mutta katsokaa nyt miten nostalgisia kuvia (ohjeineen) tuossa ompeluosiossa oli




Minusta tuo essu on aivan hurmaava (tosin eipä nykyään ihan noin lyhyitä hameita edes lapsilla käytetä) ja tuollaisen taskusta pilkottavan nallen haluaisin jälkikasvulleni kyllä ommella...

sunnuntaina, heinäkuuta 08, 2007

Tuliaisia

Niitä on saatu ja annettu.

Eilen oltiin rakkaiden ystävieni järjestämässä 'puuhapäivässä' eli joka kesä kokoonnutaan isolla porukalla ensin pelailemaan (tänä vuonna jalkapalloa - tosin meidän perhe ei osallistunut tähän) ja sitten saunomaan ja syömään hyvin.
Ihanat juhlat - kiitos niistä!

Tuliaisiksi sinne vein kangaskassin

ja perheen 1½ -vuotiaalle tyttärelle ommellun tunikan

Malli:
Tunika, kirjasta Juju, erilainen lastenvaatekirja
Koko : 90 cm
Muuta :
Tosi nopea malli tehdä, kaula-aukkoon laitoin kuminauhan. Koko on tosi reilu 90 cm... mahtui hyvin meidän isommankin päälle. Hihoja jouduin lyhentämään jonkin verran mutta helman pidin pitkänä... oikeammin tästä tuli ehkä mekko. Näitä lisää!

Muutenkin tuo kirja on loistava -ainakin näin kahden pienen tytön äidin näkövinkkelistä. Tämä on pakko hankkia omaksi, tällä hetkellä se on lainassa kirjastosta.

Olen minäkin saanut tuliaisia - tosin ostin ne itse mutta vieraalta paikkakunnalta joten eikös ne silloin ole vähän kuin tuliaisia :). Esikkomme oli mummunsa kanssa pari päivää Ruovedellä ja kun me kävimme hakemassa hänet sieltä kotiin niin poikkesin - tietenkin - anopin halvaksi mainostamassa käsityöliikkeessä, Käsityö Elkassa. Ihmettelen kuinka pääsin näinkin vähällä


Löysin sieltä vielä tuota lilaa Nalle Coloria (ja näin Novitan syksyn lankakartan jossa tämä Nalle oli muuttunut sinertäväksi, yök) joka oli pakko pelastaa kotiin. Harmaameleerattu lanka edessä on jotain norjalaista sukkalankaa jossa on Elkan oma vyöte, paksuus tässä on seiskaveikan luokkaa. Hinta huimat 0,95 euroa/50g. Kokeeksi ostin kaksi kerää. Ja sitten varsinainen löytö - iiiiiiiihanan väristä Novita Woolia 1,20 euroa/kerä... ostin kaikki 7 kerää mitä oli jäljellä. Siellä oli muuten monista langoista tarjouksia X euroa/kilo... Woolistakin oli tarjous 20 euroa/kilo, tosin ihan kaikkia värejä ei ollut tarjolla. Melko edullista mielestäni.

Josko seuraavalla kertaa kertoisin sitten niistä matonkuteiden värjäilyistä...

maanantaina, heinäkuuta 02, 2007

Vaunupeitto

Voilà! Jotain sentään joskus valmistuukin, ensimmäinen ufo selätetty. No, tosiasiassa tämä olikin tosi nopea tehdä. Paitsi että pätkäisin langan poikki joka värin jälkeen ja tuntui että lankojen päättelyyn meni pidempi aika kuin itse neulomiseen.


Vauvalle peitto vaunuihin

Malli: Drops
Koko: pingottamatta 60x50 cm
Lanka: Novita 7 veljestä, 130 g
Puikot: 5,5 mm bambupyöröt (80 cm)

Tämä on tarkoitus mennä rakkaan ystäväni (poika)vauvalle reilun kuukauden päästä. Ensin vähän epäröin käyttää noita värejä (langat omista varastoistani - tosin kävin kaupankin tarjonnan läpi eikä sieltä mitään apuja tullut) mutta nyt hetken silmäiltyäni tuota peittoa alan todella pitämään siitä. Ja punainen, vihreä ja violetti ovat ystäväni värejä, sininen on poikavauvalle ja valkoinen muuten vaan keventämään tunnelmaa - siis noita tummia sävyjä.

Ja jos joku ihmettelee tuota (pientä) kokoa niin itse olen ainakin tuskastunut käyttämään pikkuvauvalla vaunuissa liian isoa peittoa jota joutuu taittelemaan monta kertaa. Mielummin käyttän tällaista sopivan pikkuista peittoa esim. alkusyksyn lämpimillä ilmoilla ja sitten oikeasti kylmillä ilmoilla vaikka toppapussia. Näin minä olen huimalla kahden lapsen kokemuksella todennut :)

Seuraavassa postauksessa sitten lisää värjäyksiä...