lauantaina, heinäkuuta 26, 2008

Vauvalle vol. 2


Edittiä lopussa: kiinnittäminen + mitat


No niin, nyt on tultu siihen pisteeseen että on alkanut tämä odottaminen jo p-i-k-k-u-i-s-e-n kyllästyttämään ja niinpä olen saanutkin sen aiemmista raskauksista tutun maanisuuden päälle. Ei haittaa vaikka sormet ja nivelet ovat tosi kipeät, PAKKO tehdä jotain. Yhtenä päivänä surautin sitten tämmöisen. Arvaatteko mikä se on?

Pieni vihje:

...Sulje silmät pienoinen, uinu onnen unta.
Suuri on ja ihmeinen onnen valtakunta...

(Kalervo Hämäläinen: Lapin äidin kehtolaulu)

Totta, kehtohan se. Aiemmin meillä on vauva-aikana ollut käytössä ensin Vaavi-sänky mutta se taitaa olla vähän hankala monikerroksisessa taloudessa. Myös juuttikehdosta haaveilin mutta nuukana ihmisenä en sitä enää tälle (kaikella todennäköisyydellä) viimeiselle lapselle sitten hankkinut. Lisäksi löysin helpon ja hyvän ohjeen Oma Koti Kullan Kallis-lehdestä. Kävi kyllä säkä, minä en tosiaan ole mikään sisustus(lehti)ihminen joten jonain näytekappaleena tuo lienee meille kulkeutunut. Mutta tällaisen sain siis aikaiseksi.


Käyttöaikahan tuollaisella on niin kovin lyhyt joten olenkin jo suunnitellut jatkokäytön tuolle kankaalle :D. Ja vaahtomuoveille :D :D. Mies varmaankin adoptoi pohjaksi antamansa vanerilevyn takaisin. Hinnaksi tälle tuli alle 30 euroa. Ei paha.

Olen tyytyväinen ja vähäsen ylpeäkin tästä :)

Edit:
On kyselty että mihin ja millä tämä on kiinnitetty: No paikka on keittiön ja ruokailuhuoneen välinen iso oviaukko (mahtuu vielä hyvin kulkemaan ohi) ja 'kiinnityssorkat' ovat karmissa paikallaan vielä sisäkeinun jäljiltä.
Kehdon koko on n. 70 x 40 cm, sivujen korkeus n. 25 cm.

18 kommenttia:

  1. Suloinen! Missä ja miten se on kiinni?

    VastaaPoista
  2. Ihana! Kyllä kelpaa vauvan tuollaisessa köllötellä.

    VastaaPoista
  3. Kivannäköinen. Toivottavasti vauva tykkää. :)

    VastaaPoista
  4. Kyllä on suloinen - ihana pesä pienelle :=)

    VastaaPoista
  5. No onpa kyllä tosi hieno! Nappaan kuvan talteen, jos vaikka joskus kävisi niin onnellisesti, että sellaista tarvitsisin :)

    VastaaPoista
  6. On hieno! Äitini teki vähän samanlaisen 70-luvulla ja meille yhden uusin päällystein. Se on vain laatikon mallinen (yläreunassa on lautakehikko) ja toinen naru on hieman lyhyempi, jolloin vauva on pää kohotettuna. On kuulemma todella kätevä kapistus sitten siinä vaiheessa kun on useampi lapsi, voi nostaa pikkuisen hetkittäin turvaan keittiössä puuhaillessa :) Ja koukkuihin saa myöhemmin sen vauvakeinun.

    VastaaPoista
  7. Tosi hieno kehto, kyllä vauvan kelpaa siinä köllötellä :)

    VastaaPoista
  8. Kaunis ja taatusti kätevä kätkyt!

    Minullakin on jonkinmoinen kouristuksenomainen pakko puuhata ikään kuin varastoon, kun tokkopa sitä sitten vaavin kanssa ihan samalla tahdilla... Vaivattomia viimeisiä viikkoja!

    VastaaPoista
  9. Tosi upea. Pitäisköhän tehdä vauva että vois tehdä tuollaisen?

    VastaaPoista
  10. Tosi hieno kehto! En ole vastaavaa aiemmin nähnyt, mutta on kyllä erinomainen idea! Edellispostauksen vaunupeittokin taitaa sopia väreiltään tähän kehtoon :)

    VastaaPoista
  11. Aura: editoinkin jo tekstiä ja sieltä näet varmaankin vastauksen.

    Kanerva, inkeri, mari ja ira: Kiitos kehuista, toivotaan että vauvakin arvostaa sitä :)

    Liina: Toivottavasti kehdon tekemiselle joskus tulee tarve :)

    terhi: Siis perusideahan tuossa on tosi simppeli ja varmaan neliönmallinen toimii yhtä hyvin, minä vaan en jaksanut alkaa puutöitä tekemään niin nyt tuo on tuollainen pyöreäreunainen.

    Maaru: Hyvää vointia myös sinulle!

    hemuli: vauvat on kyllä aikas ihania... ;)

    uhoava gnu: Kiitos! Itse asiassa sen peiton väritys ei oikein sovi tähän joten olenkin turhamaisena ihmisenä jo mallaillut oransseja kankaita jonkinlaiseksi peitoksi... ihan kuin sillä oikeasti olisi jotain merkitystä :). Kaikkea tämä maanisuus teettää...

    VastaaPoista
  12. Voi miten ihana kehto! Varmasti toimiva ja pirtsakan värinen.

    VastaaPoista
  13. Vautsi! Onpa ihana kehto :) Mikäli meille joskus vielä vauva suodaan niin pakko kokeilal väsätä jotain vastaavaa :)

    VastaaPoista
  14. Onpa hieno tosiaan! Aivan täydellinen!
    Olen kuumeisesti miettinyt meidän vauvalle jotain muuta vaihtoehtoa kuin sitä tylsää äitiyspakkauslaatikkoa.Mutta kun en ole löytänyt sopivaa pärekoriakaan tai keksinyt muuta,olin jo alistunut sille pahvilaatikolle.
    Vaan jos tuollainen tosiaan olisi helppo väsätä niin ehtisinköhän vielä...muistatko missä numerossa ohje oli? voisin katsastaa löytyykö kirjastosta löydänkö sen.

    VastaaPoista
  15. Hieno kehto. Odottavan aika tosiaan on pitkä, mulla tosin ei ole maanista vaihetta näkynyt ainakaan vielä. Hirmuset suunnitelmat on, mitä pitäs vielä ennen vauvan syntymää tehdä mutta taitaa jäädä kaikki tekemättä.

    VastaaPoista
  16. On kyllä ihanaa kun löytää uusia ihania blogeja joita seurata. Tämä kehto on kyllä super nätti ja varmasti toimiva oli :)

    VastaaPoista