lauantaina, kesäkuuta 20, 2009

Heppamekko

Sataa sataa ropisee... ainakin täällä meillä päin. Mikäs sen mukavampaa sadepäivän puuhaa kuin kaivaa kaapista keskeneräiset ompelukset (tai siis pieni osa niistä) ja tehdä ne valmiiksi. Varsinkin kun näin leikkauksesta toipilaana ei paljon mitään muuta saa tehdäkään.

Tämä mekko piti valmistua isovaarin hautajaisiin. No sattuneesta syystä ei valmistunut joten nyt ompelin mekon helman valmiiksi ja kirjailin siihen hepan kuvan. Taalainmaanhevonen on kopioitu suoraan Ottobre-lehdestä ja mekon kaava on muokattu SK 2/08 -lehdestä, koko taisi olla 110 cm.

Vähän jouduin kaventamaan mallia mutta nyt on passeli ja sopiva koko mekoksi Pikkusiskolle ja tunikaksi Isosiskolle.

Myös Pikkumiehelle oli velourista leikattu housuja valmiiksi, nyt vaan 'kasasin' ne.

Koko on molemmissa 80 cm, kaavat ovat SK- ja Ottobre -lehdistä, kuten alakuvasta näkyy niin ruskeat ovat slim fit-mallia ja turkoosien malli on leveämpi. Sen verran malleja muokkasin että molempiin olisi kuulunut kuminauha vyötärölle mutta itse pidän resoria vyötäröllä miellyttävämpänä.

Mutta voi elämä, taas on ankeita kuvia mutta ei tässä synkkyydessä millään riitä valoa tarpeeksi joten näillä mennään. Ensi viikolla kuulemma tulee helteet, jee.

3 kommenttia:

 1. Nätin mekon olet ommellut. Tuo heppaprintti on kiva.
  Toivottavasti ensi viikolla vihdoin paistaa aurinko ;O)

  VastaaPoista
 2. kyllä täälläkin sataa, ei toivottavasti enää kauaa:)

  VastaaPoista
 3. Mekko on söpö ja housut herkullisen väriset! Resorivyötärö on kyllä nätimpikin kuin kumppari :)

  VastaaPoista