torstaina, huhtikuuta 14, 2011

Kesämielellä

Tätä paljon käytettyä kaavaa oli pakko kokeilla kun huomasin sen kirjastosta lainaamassani Ottobressä. Oli(si ollut) kyllä helppo ja nopea tehdä... tosin minä tapani mukaan jäin 'nutaamaan' pikku yksityiskohdissa kuten irrotin kaikki napit ja ompelin ne uudelleen kiinni limenvihreällä langalla entisen turkoosin sijaan. Mitäpä sitä ihminen luonnolleen voi, heh.

Tämä yksilö on tehty ajatellen kuumia hellepäiviä ja neiti Kesäheinää.


Kolmen konstin mekko, koko 128 cm
Ottobre 3/2009

Kankaat: turkoosiraidallinen on miesten vanha kauluspaita (hyödynnetty rintatasku ja napituslista), limenvihreä  Eurokankaasta aikoinaan löydetty kangaspala.
Muuta: vihreä nauha on tsi-vinonauhaa. Tekeminen oli helppoa kuin mikä :)


Kuvissa pilkistää Novamelinan blogiarvonnasta voittamani Maatuskamummo, se on aivan ihana! Kannattaa tutustua sekä blogiin että kauppaan.

Oli muuten taas kaverisynttärit eskarilaisella, lahjaksi meni mm. tämä pussukka. Toiselle puolelle kirjailtu synttärisankarin nimen ensimmäinen kirjain.

Pussukka
Malli ja kaava (taas) by Hippu

Kaikki pussissa käytetty materiaali on kierrätettyä lukuunottamatta ompelu- ja kirjontalankaa, kirjaimen kangas tuli edellisen ompeluksen jämätilkusta.

8 kommenttia:

 1. Tosi kiva mekko - ja loistava idea hyödyntää kauluspaita tuohon!!!

  VastaaPoista
 2. Oi miten hienoja! Mä olen tytärteni puolesta kateellinen noista :D

  Tuo maatuska on myös ihana.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana mekko ja blogisi täynnä toinen toistaan ihanampia juttuja! Lukijaksi jään.

  VastaaPoista
 4. Tanja: Kiitos, meistäkin mekko on tosi kiva. Niitä hellepäiviä odotellessa.

  Minna: Kiitos :)

  Meeri: Uusi lukija, jee :) Ja kiitos sinullekin kehuista, ne lämmittävät aina.

  VastaaPoista
 5. Voi miten nättiä ja kesäistä! Mistä sä aina bongaatkin näitä ihania kankaita? Tai joo, tiedän: omissa varastoissa vuosien varrella ne kankaat marinoituu kovin näteiksi... :)

  VastaaPoista
 6. Vilma: Tuo on niin totta, kerran jo kirpparillakin pyörähtänyt persikan värinen *puistatus* trikoo muuntautui eilen nti Aurinkoisen uudeksi kevätpipoksi... no kun se sopi uuteen keväthaalariin. Kuinkahan kauan pitää odottaa että nuo neonväriset kankaat sopii johonkin meidän käytössä oleviin vaatteisiin :D

  VastaaPoista
 7. kaunis ja hieno mekko..tykkään kierrätysideasta.

  VastaaPoista
 8. Onpa kaunis mekko! Kivoja ompeluksia täällä muutenkin. Ne inspiroivat haaveilemaan siitä että pitkästä aikaa itsekin ompelisi jotain... :)

  VastaaPoista