maanantaina, lokakuuta 15, 2007

Aurinkoista maanantai-päivää

Ulkona on ihana ihana ilma, oltiin tyttöjen kanssa ulkona tänään jo 2 tuntia ja tekipä se hyvää... varsinkin sateisen viikonlopun jälkeen.

Tosiaan... masentavan harmaaseen viikonloppuun halusin vähän väriä ja sitähän löytyy nyt keittiön uusista verhoista. Kangas itsessään ei ole uutta mutta nyt se sai lopullisen muotonsa meidän nykyisen kodin keittiön ikkunassa. Ihanan pirteä kangas, eikö?
Nyt pääsee nauttimaan keittiön (ja muidenkin huoneiden) vastapestyistä ikkunoista. Kyllä, tuuletuksia otetaan vastaan, sain pestyä viikonloppuna ikkunat lukuun ottamatta kuistin ikkunoita (joita onkin sitten 24 ruutua, auts...). Vähänkö on kuningas-olo :)


Ystävälle naapuriin valmistui nimipäivälahjaksi kämmekkäät.

Malli: soveltaen Ursus-kämmekkäistä
Lanka: Zitron Loft, 40 g
Puikot: 5 mm

Onneksi löysin tuon mallin joka sopi Loftille ilman sen kummempia laskemisia. Lankahan itsessään on ihanan pehmeää 100% merinovillaa. Tykkään näistä! Opettelin näissä palmikonteon ilman apupuikkoa ja jos tarkaan katsotte niin palmikot kaartuvat eripäin, vähänkö mä olen hyvä ;)

Ystävän 10 v. pojalle valmistui sukat... tarkoituksena oli antaa nämä nimipäivälahjaksi nyt mutta jos ehdin tekemään yhden muun jutun ennen juhlapäivää niin taitavat nämä mennä pukinkonttiin. Jee, oliskohan niin että ensimmäinen joululahja olisi valmis?!

Perussukka
Lanka: Novita 7 veljestä, 70 g
Puikot: 3,5 mm bambut

Olen aikoinaan ostanut tuota lankaa vain värin vuoksi, pidän siitä(kin). Koko näissä on ihan randomilla arvioitu, toivottavasti ovat sopivat.

Nyt puikoilla on ristiäislahja, joka pitäisi saada valmiiksi lauantaiksi. Ei muuta mutta minun pitää purkaa se ja aloittaa ihan alusta koska tein ensimmäisen version mallia 'nukkevauvalle sopiva'. Miten se onkin niin vaikea arvioida koon oikeellisuutta ajoissa? Hirmuinen polte olisi päästä ompelemaankin...

5 kommenttia:

 1. hienoja juttuja olet tehnyt!
  toi tikkakuva sukista aiheutti päivän naurut :) varsinkin, kun kerroit arponeesi sukkien koon. ei kai arvonta vaan tapahtunut tikkaa heittemällä ;)

  VastaaPoista
 2. Sinä se oot ahkera ja aikaansaava: onnea kirkkaista ikkunoista sekä palmikoiden selätyksestä, jipii! :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä pirteät verhot :), ja aivan ihanat kämmekkäät.
  Olet ollut kyllä ahkera kun olet jaksanut ikkunoita pestä... mulla se homma on ihan vain pikkuisen unohtunut, heh =).

  VastaaPoista
 4. tarvis itekin tommoset verhot nyt ikkunoihin kun ulkona on niin synkkää, nuo piristäis varmasti!

  VastaaPoista