tiistaina, marraskuuta 06, 2007

Lal-lal-laa lapasia

Tai tumppuja kuten meillä niitä kutsutaan. Ilmoittauduin mukaan siis Lapaskuuhun... toivottavasti joululahjojen suhteen käy vähän paremmin kun Sukkasadossa. No, onhan tässä jouluun vielä aikaa riittävästi... onhan!?

Mutta omalla perheellähän pitää harjoitella ennen varsinaisten lahjojen tekoa, varsinkin kun edelliset (eripari) tumput olen yläasteella. Omiin käsiin tuli nämä

Pystyraitalapaset (48 s)
Lanka: arkistojen aarteita
(veikkaus Novitan Nalle), 60 g
Puikot: 3 mm

Tämän tyyppisiä lapasia olen ihaillut monessakin blogissa mutta tietenkään en löytänyt hauallakaan ohjetta siis nämä olen tehnyt ihan 'antaa mennä vaan-fiiliksellä'. Kokeilin kahden silmukan levyisiä raitojakin mutta tykästyin näihin kapeampiin raitoihin enenmän. Silmukkamäärä on myös pieniin käsiini sopiva, tuli napakat tumput. Itselle muistutus: käytä lahjalapasiin 56s. Tykkään tosi paljon.

Toisesta parista tuli tällaiset

Pikkutumput
Lanka: Zitron Loft, 30 g
Puikot: 4,5 mm

Kuopus tarvi kiireesti käsineet päiväunikäyttöön ulkosalle. Tuulettomassa tilassa nämä lienevät tarpeeksi lämpimät. Isompikin halusi päiväunitumput - ei silti luvannut alkaa nukkumaan uudestaan päiväunia - joten ne ovat puikoilla tällä hetkellä.

10%-projekti etenee osaltani hitaasti mutta varmasti, pientä takapakkia tosin tuli kun ostoskoriin ilmestyi kerä mustaa Isoveljeä. Se pitäsi kyllä mennä kokonaisuudessaan isänpäivälahjaan. Eli tämän postauksen saldo on siis +10 g.

Jälkijunassa minäkin rantauduin Ravelryyn, minut löytää sieltä tunnuksella KateB.

10 kommenttia:

 1. Pystyraitalapaset on tosi nätit, pidän erityisesti väristä.

  Lapsen lapaset on kyllä kanssa kivan väriset ja varmasti hyvät tarkoitukseensa :)

  VastaaPoista
 2. Sä olet kans lapasiin hurahtanut,minä myös

  VastaaPoista
 3. Onpa hauskat nuo pystyraitalapaset! Täytyy koittaa joskus itsekin... Sukkia olen pystyraidoin tehnytkin (tuli ihanan paksut ja lämpimät), mutta lapasia en.

  VastaaPoista
 4. Onpa makeita lapasia! Pystyraitalapaset on tosiaan hauskat ja varmasti lämpöiset. Pitää minunkin koittaa joskus sellaisia...

  Itse havahduin isänpäivän tuloon vasta eilen illalla. Iik! Kaikki puikoilla olevat työt syrjään ja isänpäiväjuttu puikoille. Riittääköhän aika?!?

  VastaaPoista
 5. Onpa hienoja ja lämpimännäköisiä lapasia!

  VastaaPoista
 6. Lallallaa-lapaset! Nuo isot on iiiihanat. Tahtoisin.

  VastaaPoista
 7. Pystyraitalapaset ovat ihanat, itsekin haaveilen tuollaisista :)

  VastaaPoista