perjantaina, joulukuuta 07, 2007

Lämmintä lapsille

Lupailinkin jo jotain huovutettua, tässä se sitten olisi.

Malli: Miau-hattu
Lanka: Pirtin kehräämön hahtuva, 70 g
Puikot: 5,5 mm bambupyörö

I love it! Tämä hattu syntyi esikoisen toiveesta mutta pesukonekutistuksen jälkeen hattu sopii paremmin pikkusiskon päähän... varsinkin kun on tarkoitus vielä vuorittaa se. Tytötkin tykkää :).

Kirjailun tein ennen huovutusta ja vähän tuo otus näytti menettävän malliaan. Minähän en ole missään suhteessa taiteellinen joten tulos on... hmm, erikoinen :). Arvaako kukaan mitä tuon olisi tarkoitus esittää? Esikoisen toivetta siinä yritin toteuttaa. Isosiskolle onkin luvattu vähän isompi hattu, väristä ja kuviosta käydään vielä keskustelua... toiveita on esitetty prinsessasta ja taikasauvasta aina hevoseen. Niin tai näin, joutuu äidin mielikuvitus ja taiteellisuus koville :)

Tämä valmistui sitten Isosiskolle vähän kuin lohdukkeeksi.

Kauluri
Lanka: Naturewolle Multicolor, 90 g
Puikot: 6,0 mm (tai 7,0 mm)

Mallihan on ihan simppeli 2o2n -putki ja lisäysten jälkeen 3o3n. Sama ohje (ja muuten tehty samalla langallakin) löytyy Sanna Vatasen kirjasta Hyvän olon neuleet. Ihana lanka... taisi olla mieleinen kun sitä pidettiin sisällä koko päivän. Kaulalla oli kuulemma kylmä :) Valmistui muuten illassa melkein mainostauon aikana.

Lisää huovutuksia tulossa kun saan niitä vähän viimeisteltyä... mutta yhtään joululahjaa ei ole taaskaan valmistunut. Olenkin jo melkein lyönyt hanskat tiskiin sen suhteen... jospa antaisi lupauksen ensi vuoden aikana tipahtelevista lahjuksista. Eikös se ole melkein sama asia kuin että saisi paketin aattona...?

ps. 10%-projektissa on tavoite saavutettu ja ohitettu vaikka sivupalkki näyttää vielä -5 grammaa. Jee!

13 kommenttia:

 1. Tuohan on ihan ylisöpö kirahvi :)

  VastaaPoista
 2. Voi miten lämpöinen hahtuvamyssy! Ja väri on niin soma. Samaa ohjetta minäkin olen suunnitellut. Jospa jossain vaiheessa...

  Miekin löin jo hanskat tiskiin joululahjojen suhteen. Omalle väelle vaan enää neulon lahjaksi, sillä poikaset ovat esittäneet muutamia toiveita, esim. ekäluokkalainen toivoo juuri tuollaista kauluria! Lankaa ei vaan tuollaiseen kotoa löydy, ja pelkään, että lankakaupasta lähtee mukaan muutakin kuin kaulurilankaa :-)

  Viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Giraffi? Hieno se on joka tapauksessa :). Ja kauluri myös tosi kiva.

  VastaaPoista
 4. Kyllä sen erittäin hyvin kirahviksi tunnistaa! Mä haluun kanssa tollasen kaulurin.

  VastaaPoista
 5. Harvinainen lyhytjalkainen kirahvi, sanoisin. :) Hieno hattu, tykkään etenkin tuosta kirjailusta ja samalla värillä tehdystä reunuksesta.

  Onnea kymppiprossan selätyksestä!

  VastaaPoista
 6. Ilmiselvä kirahvi!

  VastaaPoista
 7. Minäkin tunnistin otuksen kiraffiksi - se on meilläkin yksi lempparihahmoista!
  Hieno hattu ja kiitos, kun muistutit Miau-ohjeesta. Pitäisi minunkin nimittäin lähiaikoina tehdä huovutettuja myssyjä, ja tässähän mulle ohje!

  Kiitos vielä mukanaolosta Lapskuussa, teit tosi hienoja lapasia!!

  VastaaPoista
 8. Kirahvi!

  (arvasin heti kirahvia, enkä näköjään oo ainoa.)

  Hiano pipo on.

  VastaaPoista
 9. mulle tuli ainakin heti että kirahvi, ilman epäilyksen häivää!

  VastaaPoista
 10. Onnea sinnekin -10% tavoitteen saavuttamisesta! Kirahvi minäkin sanon :)
  Minä koitan lohduttautua sillä, että kohta on tilaa ostaa _paljon_ lisää lankaa ... mutta ei se kamalasti vielä lohduta

  VastaaPoista
 11. nätti on tuo huovutettu hattunen, en yleensä ole vaaleanpunaisen ystävä, mutta tuossa ruskean kaverina kyllä toimii!! :) mulle pukki toi tuota Naturewollea yhden kerän, ja pähkäilen mitä siitä tekisi.. tarkoitus olisi pikkutytölle jotain, mutta kauluriin tämä meitin pikkutyttö on vielä liian pieni.

  VastaaPoista