sunnuntaina, joulukuuta 16, 2007

Viimeiset neulotut joululahjat

Tuli totaalinen neuleplääh... sopivasti näin juuri ennen joulua. Niin että se niistä mahdollisista viimeisistä joululahjasukista. Onneksi sentään ompelukoneella jaksaa jotain tehdä.

Mutta nämä kuitenkin ehtivät vielä valmistua.

Malli: En pointe-tossut by Ilu
Koko: 2-vuotiaalle
Lanka: Pirtin kehräämön hahtuva, 80 g
Puikot: 5 mm bambut (muistaakseni?)

Ihan pienemmän ohjeen mukaan tein ja kertaheitolla tuli oikean kokoiset. Kivat! Tällaiset pitää saada meidänkin tytöille, tilasin muuten pohjiin Kestovaippakaupasta liukuestekangasta koska laattalattialla nämä saattavat olla melko liukkaat vikkelällä 2-vuotiaalla. En tosin kiinnittänyt pohjia koska en oikein osaa päättää miten ne laittaisi paikalleen... ompelemalla vai liimaamalla? Millä langalla tai millä liimalla? Kestääköhän ihan tavallinen ompelulanka vai pitäisikö olla karhunlankaa tms? Auttakaa!

Malli: Odessa
Lanka: Novita Aino, 70 g
Puikot: 4,5 mm & 5,5 mm bambut

Viimeinen tämä joulun neulottu joululahja, tuttu malli jo, lankana minulle uusi tuttavuus Aino joka valmistus käsittääkseni on jo lopettukin - kuka kumma meillä noita lankoja jemmaa... No, lanka oli ihanan pehmeää mutta neulominen ei ollut mikään kovinkaan suuri nautinto, jostain syystä. Piposta tuli kuitenkin kiva, toivottavasti saajakin pitää.

8 kommenttia:

 1. Kivat tossut. Kiitos vinkistä liukuestekankaasta. Pähkäilin just saman pulman kanssa, miten estää kaatuilu hahtuvatossuilla.

  VastaaPoista
 2. Ihanat tossut! Neulon juuri tuosta Aino-langasta joulupakettiin paitaa koska on juuri poistumisensa takia kovin halpaa, ainakin jotkut värit. On tosiaan hieman kurjaa neulottavaa vaikka mukavan tuntuista onkin. Minulla ainakin meinaa silmukat puolittua aina toisinaan :)

  VastaaPoista
 3. Aurinkoiset tossut! En osaa sanoa kiinnityksestä mitään kokemuksen tuomaa viisautta, mutta arvelisin, että liima voisi kovettaa tossujen pohjia ikävästi (riippuu tietysti mitä liimaa käyttää).

  Mä luulen ompelemisen olevan ehkä paras vaihtoehto, ja eiköhän tavallinenkin ompelulanka kestä sisäkäyttöä. Mutta tosiaan en ole asiantuntija.

  VastaaPoista
 4. Minä kans jättäisin liimailut väliin ja luottaisin vahvaan ompelulankaan, joko karhunlankaan tai tikkauslankaan.

  Sä olet tehnyt ison kasan joululahjoja, ihmekös jos tulee neulontalimitti täyteen. Tulee niin jotenkin mieleen se viikko Ene...sitä neulottiin kaikkialla ja kaiken aikaa. Oli aina kauppamatkoillakin autossa mukana. Sen jäljiltä oli aivan puhki.

  VastaaPoista
 5. Voi ei miten söpöt pienet töppöset.

  VastaaPoista
 6. Oijoioijoi..... nuo tossut ovat iki-ihanat! Voi että sentään!

  VastaaPoista