tiistaina, huhtikuuta 15, 2008

Lehmä ikkunalaudalla

Kuten niin moni muukin, voisin kirjoittaa että sairastuvalta päivää... mahdottoman kova flunssa kävi tytöt läpi viimeisen viikon aikana. Nyt jo helpottaa vaikka tiukkaa tekikin olla viikko yhteen putkeen sisätiloissa.
No jotain hyvääkin siinä oli, kaiken liikenevän vapaa-ajan - jota kyllä jäi minimaallisen vähän - käytin käsitöihin ja mm. ompelukonetta poljin pitkästä aikaa oikein urakalla. Tässä pari valmistunutta paitaa.

Esikoiselle kimono-paita (110 cm)

Kuopukselle tunika (90 cm)

Tässä vielä paidat perhepotretissa, mallit ovat siis kirjasta Juju - erilainen lastenvaatekirja ja kankaat ovat kirppareilta joskus haalimiani tyynyliinoja, kimonoon riitti yksi tyynyliina + palanen vanhaa lakanaa mutta tunikaan täytyi käyttää palasia kahdesta tyynyliinasta. Oi kuinka tykkään noista, kankaatkin ovat niitä sellaisia 'ajan patinoimia', tukevan tuntuisia mutta ah niin pehmeiksi kuluneita. Nämä olivatkin jo tänään päällä kylässä ja kovasti kuului kehuja :)

Heti kun aika sallii niin koitan kuvata lisää ompelutöitä, jopa neuletöitäkin on valmistunut. Ja lisää on puikoilla.

Entäs tuo otsikko? No meillä oli filosofinen keskustelu esikoisen kanssa yhtenä päivänä ja jotenkin päädyttiin pohtimaan että mitä lehmät tekevät talvella. Kuulemma katselevat ikkunasta ulos ja odottavat kesää. Meillä Dublo-lehmä on siitä lähtien katsellut keittiön ikkunalta että koska se kesä saapuukaan...

14 kommenttia:

 1. Tosi kauniit paidat! Kierrätysmateriaalien pehmeys on tosiaan omaa luokkaansa.

  VastaaPoista
 2. Ihania paitoja. Minullakin tuo juju odottelee käyttöön ottoa. monta kivaa ideaa olen jo siitä saanut. Tuota kimonopaitaa olen ihastellut, taidankin toteuttaa sen piakkoin.

  VastaaPoista
 3. Upeita! Voi ihanuus, miksen mä ole noin pieni että vähempikin kangas riittäisi.. Ihan aiheesta on kehuttu, vau!

  VastaaPoista
 4. Ihania on :). Ja oot kyllä tehny löydön noiden kankaiden kanssa, tuntuu ettei noin hienoja oo enää missään... mur. Juju pitäis kyllä hankkia itelleki, vaikkei mukeloita ookaan, noi on niin kivoja noi vaatteet :D. Ja voihan sitä sitte vaatettaa veljien ja lankojen lapsia, ne kuitenki lisääntyy ihan mukavaa tahtia. Ja siis just tuollasia tää tätönen niille tekis, tuo tyyli on niin nappiinsa muaki.

  VastaaPoista
 5. Ihania aurinkopaitoja, tosi taidokkaasti käytetty kangasta. Koskahan ehtis näkemään noita teidän söpöläisiä ihan luonnossa... :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kehuista, minä ja tytöt olemme olleet kyllä tyytyväisiä.
  Ja VILMA, tervetuloa anytime ;)!

  VastaaPoista
 7. Kuopuksen tunika on hieno, ihanan aurinkoinen kuvio. :)

  Monet on kehuneet tuota Juju-kirjaa, ilmeisesti se siis on varsin käypä opus?

  VastaaPoista
 8. Hienoja paitoja! Hätkähdin oikein kun näin itsekin kierrättämäni entisen lakanani kankaan lastenvaatteena (kimonopaita)... minäkin tykkään siitä oikein kovasti!

  VastaaPoista
 9. ihania lasten paitoja, niin retrojakin! :)

  VastaaPoista
 10. Voi kun tuli lapsuus mieleen tuosta ihanasta kimonotunikasta, meillä kun oli juuri tuonlainen tyynyliina. Tosin en tiennyt sen oolevan noin oranssi, koska se oli jo silloin niin haalistunut :)

  VastaaPoista
 11. aivan ihania paitoja lapsukaisilla!

  VastaaPoista