perjantaina, lokakuuta 10, 2008

Luopumista

Minä olen ihan hirmuisen huono luopumaan. Mistään tai kenestäkään. Siksi mennyt kuukausi oli vaikea. Alkushokki lamautti vähäksi aikaa (myös blogin) mutta mikä on parempaa terapiaa kuin käsityöt. Niinpä olenkin päässyt jopa melkein maaniseen vauhtiin niissä, tosin neulonnassa purkamista taitaa tulla enenmän kuin valmista materiaalia. Nyt pääasia on kuitenkin tekemisen ilo... kai sen pitäisi aina sitä olla mutta välillä tunnustaudun kyllä aika suorituskeskeiseksi.

Mutta iloisempiin asioihin. Naapuriin syntyi veljessarjan jatkoksi pieni tyttö ja väritoivomukset olivat sen mukaiset. Tämän vaaleanpunaisempia kankaita ei meiltä löytynyt :)

Malli: Liivimekko, Ottobre 4/08
Koko: 68 cm

Kankaat ovat kierrätyskankaita omista kätköistä, pellavaa ja puuvillaa. Napit löytyivät nappilaatikosta. Toivottavasti on mieleinen.

Kangaslaatikon pohjalta löytyi myös vuosia sitten saamani kirjailtu tyynyliina. Sen on aikoinaan tehnyt isosisko pikkuveljelleen. Tarkkaa valmistumisvuotta ei muistanut kukaan mutta veikkaus oli 1950 -luku. Kuinka moni tänään valmistettu tyynyliina on vielä 50 vuoden päästä aivan kuin uusi? No tämä vanhus pääsi pienen kaimansa pään alle ristiäispäivänä. Poika sai pappansa nimen.

5 kommenttia:

 1. Jäin hiukan miettimään, että millaisestahan luopumisesta on sinulla ollut kyse... Jaksamisia joka tapauksessa, oli sitten kyse isosta tai pienestä luopumisen tuskasta!

  Kaunis tyynyliina ja komea nimi pojalla! :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita käsitöitä täällä sun blogissa! Minullakin oli joitain vuosia sitten käsissäni hieno vuosikymmeniä vanha kirjailtu tyynyliina - ja aivan kuin olisi uutta liinaa katsellut! Kankaan laatu oli jotain muuta kuin näissä nykyaikaisissa...

  VastaaPoista
 3. Tosi ihana mekko! Kelpais ainakin kyllä meille! :D

  katalook.vuodatus.net

  VastaaPoista
 4. Sydän pomppasi kurkkuun kun luopumisesta kerroit, minäkin jäin pohtimaan mistä mahtaa olla kyse... Kuulun samaan sarjaan, olen äärimmäisen huono luopumaan. Tosi kivan mekon olet tehnyt! Ja oikein hienon nimen on poika saanut! :)

  VastaaPoista