torstaina, marraskuuta 06, 2008

Mario

Mites tämä aika nyt näin nopsaan menee, melkein kaksi viikkoa edellisestä kirjoituksesta. Nämä ovat nyt kuitenkin valmistuneet jo 'aikoja sitten' - ensimmäisten kylmien öiden tsemppaamina.

MarioMyssy by Jatta
Lanka: Novita Mambo, 110 g
Puikot: 5 mm

Tämä nyt vaan on ihan mun näköinen malli ja tuo Mambon värikin on tosi bueno. Tykkään kovasti. En koristellut tätä koska en osannut päättää minkälaisen koristeen siihen haluaisin... olkoon siis ilman :D
Olisi tietysti ollut hyvä muistella edellistä tekemääni myssyä, tästäkin tuli iso mutta ehkä mä kestän. Käytössä ollut jo kovasti.

Ja koska en tykkää epämääräisistä vajaista lankakeristä (varsinkin kun muut langat eivät ole paksuudeltaan sinne päinkään) niin päätin tehdä myssyn seuraksi kämmekkäät. Tumppuja siitä ei olisi saanutkaan.

Malli: muokattu Lauran kämmekkäistä
Lanka: Novita Mambo, 60 g
Puikot: 5 mm

Myös nämä ovat olleet kovassa käytössä, onneksi raaskin tehdä alkuun napakat näistä koska venyvät kyllä hyvin käytössä. Varret näissä ovat melko pitkät, eivät vaan näy nyt takin hihan alta. Myös nämä ovat ihkut :)

Kuvat ovat taasen ihan yyyberhuonoja, suurin syy on tietysti kuvaaja (näissäkin kuvissa siis minä itse) mutta haaveissa olisi myös ihan kunnon kamerakin. Suosituksia ottaisin mielellään vastaan! Veronpalautuksia tulee kyllä ihan kivasti...

9 kommenttia:

 1. Jaahas täälläkin unelmoidaan uudesta kamerasta.
  Miekin haaveilen, ihan järjestelmäkamerasta... Saas nähdä saanko esitettyä asiaa niin miehelle, että voin sen ostaa ilman omantunnontuskia. Meillähän on omat rahat mutta silti tuntuu että toiselle pitää perustella hankinnat (no toi lienee ihan mun ongelma, siis moraalinen, voinko ostaa noin kallista kameraa kun olis muutakin hommattavaa...).

  Niin ja ihan kivasti tulee veronpalautuksia niin vois investoida niistä...

  VastaaPoista
 2. Mie olen ainakin ollut ihan tyytyväinen vuosi sitten hankkimaani olympus 550UZ -digikameraani. Nykyisin taitaa saatavilla olla malli 560UZ, mutta se on lähestulkoon samanlainen. 18x optinen zoom ja nopea sarjakuvaustoiminto (vaatii hyvän valaistuksen tosin).

  VastaaPoista
 3. Mulla on kohta vuoden ollut Panasonicin kamera, lumix dmc-fz28 , ja se kuuluu bridge -kameroiden luokkaan, eli ei ole kompakti muuta ei puhdas järjestelmäkään. Itse pidän siitä.
  http://www.pixmania.com/fi/fi/1517106/art/panasonic/lumix-dmc-fz28-musta.html

  VastaaPoista
 4. Nyt on pakko vinkasta kun tänään tulin kaupasta uuden kameran kanssa!
  Ompi tällainen: http://alatest.fi/arvostelut/digitaaliset-kompaktikamerat/canon-powershot-sx10-is/po3-62934800,147/

  (siinä siis juttuja mukana, arviota!) Täällä on aiemmin otettu kuveja powershotin pikkuversiolla, tää on melkein järkkis olematta kuitenkaan. En halunnut luopua merkistä, sillä manuaalit on jo tutut. Tarkkaa kuvaa tulee, pitää vielä vähän treenailla.
  Aiempi malli tästä oli S5, sitä on neulemaalimassa käytetty aikas paljon.

  VastaaPoista
 5. Tuosta Mambosta on kyllä vaikea saada sopivan kokoista pipoa tehtyä. Mullakin valuu myssy silmille. Väsikin on sama kuin sulla.

  VastaaPoista
 6. Mä olen tykännyt Canonin kameroista. Nyt on ollut käytössä HP:n ja en siitä oikein tykkää. Tietysti näissä on ihan mallikohtaisia erojakin paljon. Ihan tärkein ominaisuus on patterin mallinen akku -siis että käy tavallisetkin patterit. On pikkasen ärsyttävää kun akku loppuu ja pitää sitten olla johto mukana ja istua kiinni seinässä monta tuntia että voi taas kuvata. Kun taas jos patteri käy, voi ostaa useita ladattavia, ja hätävarapattereita nyt saa joka essoltakin :D. Niin ja uudet akkupatterit ei paljoa maksa, kun taas uusi kameran akku voi maksaa sellaiset 50e..

  VastaaPoista
 7. Minä suosittelen järkkäriä...Canon tai Nikon, ihan kumpi vaan tuntuu käteen sopivammalta. Mulla on Canonin 400D, koska se sopii minun käteen parhaiten...toki 40D tai vastaava olisi houkutellu, mutta ne on sitten astetta isompia. Canonilta on tullut myös 1000D, josta mulla ei tosin ole mitään hajua. :) Kaverilla on Nikonin D80, joka on kans kiva, mutta kun olen ikäni Canonilla kuvannut, niin Nikoni käyttö ei ole ihan niin sujuvaa.
  Olympuskaan ei ole huono, mutta en ole ihan perillä siitä, kuinka kattavasti siihen on saatavilla erilaisia putkia.

  Omaa kameraa hankkiessani guuglettelin kauan ja luin erilaisia vertailuja, mutta loppujen lopuksi se käsituntuma ratkaisi. Linkkivinkkeinä:
  digikamera.net-foorumi (vaatii rekisteröitymisen) ja
  kameralaukku.com.

  Niin ja ihana myssy! :)

  VastaaPoista
 8. Minäkin aloitin myssyä tuosta samasta hulppean leinjonakeltaisesta langasta, mutta muuttotohinassa se jäi kesken. Tämä oli hyvä muistutus, kiitos!

  VastaaPoista
 9. Tuo keltainen on kyllä niin piristävä väri!

  VastaaPoista