lauantaina, lokakuuta 17, 2009

Norjalaisia

Tai kyllähän nämä ihan suomalaisia ovat mutta malli on siis norjalainen perinnemalli Norwegian Sweet Baby Cap. Ihana malli, vastaa suomalaista siksak-myssyä mutta neulotaan suljettuna neuleena... tosin kyllä kai kaikki tästä jo tietää :)

Ohjeen mukaan tehty paitsi kavennukset apinoita Maijulta. Puikot 3 mm.

Tässä lankana on Novitan Luxus Cotton, kiva lanka ja ihanan raikas väri. Tuli vaan vähän iso mutta menee sitten ensi keväänä hyvin. Leuan alla lyhyt kiinnitysnauha ja nappi.

Tässä lankana Novitan Luxus Wind (villaa ja silkkiä, I H A N A lanka). Kiinnitysnauhat 3 silmukan ainaoikeaa. Pehmoinen ja lämmin myssy, mun lemppari.

Pinkin myssyn lanka on Novitan Woolia ja kiinnitysnauhat 3 silmukan i-cord. Tämä versio on mallin päähän vähän nafti mutta hyvä niin. Pari ekaa on omalle Juniorille, alin on nuorimmalle kummitytölle (7 kk).

Näitä voisi neuloa vaikka kuinka paljon :)

16 kommenttia:

 1. Nämä norjalaiset on kyllä tosi ihania, kivat värit :)

  VastaaPoista
 2. Ihania, mikähän siinä on kun ei saa aikaiseksi. Vuosi ainakin on suunniteltu tuon mallin toteutusta. Näyttävät istuvankin niin nätisti!

  VastaaPoista
 3. Voi, neulominen olisi kyllä niin palkitsevaa. Joku päivä vielä opettelen. Ihania juttuja saat aikaan käsilläsi, ihastellen selailin läpi blogisi historiaa!

  VastaaPoista
 4. Suloiset on myssyt ja hyvin näyttävät istuvan päähän. Pitää varmaan itsekin kokeilla joskus. Suomalainen sik-sak-pipo kun on jokseenkin tylsä neulottava.

  VastaaPoista
 5. Nättejä pipoja. Kiitos vinkistä ja linkistä. Tein juuri sukulaispojalle puseron ja pipo pitäisi tehdä kaveriksi. Suunnittelin sitä perus siksakia, mutta nyt muuttuivatkin suunnitelmat.

  VastaaPoista
 6. No mä en ainakaan tiennyt tästä ohjeesta, joten suurkiitokset! :D Pitäis nimittäin tehdä parit kypärämyssyt tulevalle siskonlapselle, ja mieluummin teen myssyt suljettuna neuleena nopeasti.

  Jäljellä oleva neulmisaika rotinoille nimittäin lasketaan päivissä, tai ehkäpä jo tunneissa: tuleva sukulainen kun on majaillut masussa jo viikon yliaikaa, niin että jos ei se kohta kiltisti lähde niin luulenpa, että alkavat valmistella sille häätöä. :)

  VastaaPoista
 7. Aivan hurmaavia ovat. Tänään juuri mietin, että pitäisi lapsille tehdä uudet pipot. Malli vielä hakusessa, mutta näistä inspiroituu.

  VastaaPoista
 8. Hyvänmielen teko haaste olisi taitaville kutojille blogissani;)

  VastaaPoista
 9. kivoja myssyjä ja kiva malli, tommosia tarvittaisi täälläkin :). Menetän kyllä paljon kun noita englanninkielisiä ohjeita jaksa/osaa lukea. Ohje näytti kyllä aika lyhyeltä..että ehkäpä sanakirjan kanssa jaksaisi yrittää.

  VastaaPoista
 10. Suloinen tuo hatun malli! Erityisen onnistunut väriyhdistelmä vaaleansininen ja harmaa :)

  VastaaPoista
 11. Oih kun ihanii :). Tää hattu on ollut mulla jo yli vuoden to do-listalla, milloinkohan pääsis puikolle asti.

  VastaaPoista
 12. Miunkin suosikki on tuo raidallinen. Kivoja ja saumattomuus on pipossa aina plussaa.

  VastaaPoista
 13. Ihana myssy. Tällainen on pakko tehdä pienelle kummitytölle, kunhan vain kerkeisin..:) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista