sunnuntaina, marraskuuta 08, 2009

Joulu tulla jollottaa...


Meillä on jo ensimmäiset piparit paistettu tällä viikolla. Valmiista ei ehditty ottaa kuvaa ennen kuin ne loppuivat. Meillä siis tykätään pipareista... mites teillä?

Käsitöiden suhteen puikot sauhuavat kovasti mutta ne on niitä hyshys-juttuja.

Minä odotan jo kovasti sitä joulufiilistä... ihan vielä ei sen tarvi tulla... mutta kohta. Ihanaa.

11 kommenttia:

 1. Ensimmäiset piparit paistettiin meilläkin eilen isänpäiväksi. Täällä tosin kovasti joulua odotellaan ja jo jouluaskarteluja aloiteltu.

  VastaaPoista
 2. Piparit on parhaita. Mä tykkään semmoisista paksuista, jotka on vähän pehmeitä sisältä ja joiden päällä on reilusti valkoista tomusokerikoristelua. Makuja on monia. :)

  Tänä vuonna meillä leivotaankin mäyräkoiranmuotoisia pipareita. Ullan Unelmassa Tuomiokirkonkadulla on vaikka minkä muotoisia muotteja. Melkein sekosin siellä mutta pidin sentään tumput kädessä. :P

  VastaaPoista
 3. piparit on pop! puhuin lapsille just tänään, mitäiskö lähteä ostamaan piparitaikinaa. ei ehditty. alkavalla viikolla ihan must-juttu.

  Kovasti tuo joulu alkaa puskea mieleen, kun saatiin meidänkin leveysasteille lunta.

  VastaaPoista
 4. Meillä taas ei vuosiin ole pipareita jouluksi laitettu, kun jäävät syömättä. Ehkä nyt kun on taas pieniä poikia, lapsenlapsia, pipareille löytyy kohderyhmä.

  VastaaPoista
 5. Meillä ei leivota pipareita. Itselleni ostan yhden paketin gluteenittomia pipareita jouluksi ja riittää vallan mainiosti; isäntä ja pojat saavat ostaa itselleen Kantolan pipareita, jos haluavat, mutta en muista että olisivat ainakaan jouluksi niitä ostaneet. Torttujen kanssa sama juttu, että ostan valmiina 1-2 torttua per naama, vaikka perheen miesväki nyrpistää naamaansa niillekin. ;) Joskus oon koittanut leipoa pipareita ja torttuja gluteenittomasta taikinasta, mutta siitä ei tule yhtään mitään, joten mieluummin olen vaikka ilman kuin alan vaivata taikinaa. ;) Meillä ei muutenkaan syödä leivonnaisia, niin ei niitä osaa sitten joulunakaan kaivata. :)

  VastaaPoista
 6. Saisinkohan mäkin aikaseks leipoa pipareita, niin houkuttavilta noi näyttää (varsinkin, kun ite tykkään enempi taikinasta kun valmiista pipareista :P).

  VastaaPoista
 7. Meillä on jo ajateltu piparinpaistoa, ostamalla lisää muotteja (mörkö, myy + muumi -setti). Lapset olis halunneet rueta vaikka heti leipomaan, kun muotit näkivät (tai siis lähinnä tuo 5vee).

  VastaaPoista
 8. Piparkakut on ihania ja meillä niitä kyllä varmasti leivotaankin. On pakko, koska tuo neiti 4 vee nostaisi melkoisen äläkän, jos moinen velvollisuus laiminlyötäisiin... Mä tosin ajattelin leipoa vasta itsenäisyyspäiväksi, samainen neiti on hulluna karttoihin ja oli pyörtyä onnesta, kun kaupasta löytyi Suomen muotoinen piparimuotti. Ollaan nyt sitten oikein kunnolla isänmaallisia sen avustuksella. ;)

  VastaaPoista
 9. Tykkään kyllä tuoksusta ja pipareiden leipomisesta. Syömisen hoitaa pääsääntöisesti talon miesväki.

  VastaaPoista
 10. Piparitaikina on niiiiin hyvää ♥
  Tääläkin hyshys-neulontaa kovasti :)

  VastaaPoista
 11. mulla on jo joulufiilis, voisin loputtomasti laulella joululauluja ja leipoa...:)

  VastaaPoista