lauantaina, helmikuuta 05, 2011

Juhlapäivä

Minun esikoiseni, Neiti Kesäheinä, täytti tänään 7 vuotta.

Juhlaputki alkoi eilen kaverisynttäreillä ja minä ompelin koristeeksi pätkän lippunauhaa.


Tai no pätkän ja pätkän, mopo lähti keulimaan oikein kunnolla, piti vaan ihan muutama viiri tehdä... joo, niitä tuli kaiken kaikkiaan yli 60. Lyhempi nauha on n. 1,5 m ja pidempi reilu 8 m.

Ei ollutkaan mikään helppo homma saada kieputettua pidempää nauhaa huoneen ympäri.

Mutta vähän ristiin ja rastiin, tuonne ja tänne niin hyvä siitä tuli. Mahtuu vielä (lyhyt) aikuinenkin kulkemaan alta kumartelematta.

Viirit on tehty kierrätyskankaista ja ovat kooltaan 10 x 20 cm.

Kesällä taidan laittaa tämän terassin kattoon.

16 kommenttia:

 1. Onnea! 7 vuotta on jo iso ikä! Ja mikä ihana lippunauha, hienoja kankaita!

  VastaaPoista
 2. Onpa hauska synttäriliputus!

  Harmillista, että meiltä menee juhlimiset ihan sivu suun. Mutta jos vaikka loppuviikosta tultais joku ilta käymään ja lahjomaan. Soittelemma.

  VastaaPoista
 3. Altocumulus ja AnniP:
  Kiitos kehuista ja kiitos onnitteluista. Molemmat lämmittävät kovasti.

  Vilma: Nähdään :)

  VastaaPoista
 4. Ihan älyttömän hienoja! Olen monesti itsekin miettinyt moisten tekoja, enpäs ole vielä saanut aikaiseksi :) Ehkä joskus!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut 7-vuotiaalle! Kyllä viirit tuovat hauskaa juhlameininkiä lastenkutsuille! :D

  VastaaPoista
 6. Usimarjaana: Kiitos. Oli noissa lipuissa isompi työ kuin mitä ajattelin mutta lopputulos oli kyllä kiva. Kannattaa siis tehdä :)

  Esmeralda: Kiitos onnitteluista:)

  VastaaPoista
 7. Onnea vielä vähän myöhässä :). Lapset kasvaa ihan varkain.
  Olet ollut ahkera kun olet jaksanut tehdä noin pitkän viirinauhan :D. Itse olen useamman kerran miettinyt sellaisen tekoa mutta en vain ole saanut aikaiseksi aloittaa :/.

  VastaaPoista
 8. Tanja: Kiitos onnitteluista.
  Muutaman päivän nyt lippunauhaa katseltuani olen aina vaan tyytyväisempi siihen joten suosittelen sinunkin kokeilemaan, se on kyllä aika koukuttavaa :D

  VastaaPoista
 9. Onnea 7w:lle! Myöhässä kyllä mutta onnea silti! Ihanan liputuksen sait tehtyä...tuossahan ois virikettä toteuttaa itellekki tuollanen piristeeksi!

  VastaaPoista
 10. Mistä tuo nauha itse on tehty?

  VastaaPoista
 11. Minnariitta: Kiitos!

  Anonyymi: Tarkoitatko nauhaa jossa liput ovat kiinni? Se on ihan valkoista kanttinauhaa (kaksinkerroin) koska sitä sattui olemaan kotona pitkät pätkät. Kankaasta leikattu kaitale kaksinkerroin käy varmasti ihan hyvin, ei sen tarvitse mielestäni olla mitenkään vinoon leikattuakaan kangasta.

  VastaaPoista
 12. Superhienot! Meillä on mun äitin tekemä vastaava, Marimekon vanhoista kankaista ja on aivan ihana, juuri sen pesin, että saa kesäksi taas laittaa jonnekin roikkumaan - nää on jotenkin niin ihania :)

  VastaaPoista
 13. Ihanalta kyllä näyttää lippunauha. Itse ehkä tykkään tosiaan, että on lyhyt tai sitten ihan kunnolla pitkä, että voi risteillä ympäri huonetta tai tilaa.

  VastaaPoista