keskiviikkona, toukokuuta 23, 2007

Lierihattu

Päätin laajentaa reviiriäni ja tutustua virkkauksen ihmeelliseen maailmaan... kai olen joskus virkannut jotain kun kaikki lyhenteetkin tuntuivat aivan selviltä, ei tullut edes mieleen että tämä olisi jotenkin hankalaa. Ja avuksi tietysti oli kun löysin aivan ihanan mallin ja hyvin kirjoitetun ohjeen. Käsi - tai lähinnä sormet - ei vaan tästä kauheasti pitänyt... en tiedä sitten mitä tuumaisi jos oikein enenmänkin alkaisi virkkaamaan. Mutta tässä tuotos

Malli: Annen ohje, simpukkalierihattu
Lanka: Novita Tennessee, 120 g
Koukku: 2,5 mm
Muuta: suurensin vähän hattua sopimaan 3-vuotiaan päähän... tosin tapani mukaan tein siitä vähän liian reilun

Hattu oli tosi nopea ja kiva tehdä ja valmistui jo maanantai-iltana, tosin malli oli kuvauspäällä vasta tänään ja sekin kovan suostuttelun (ja pienen lahjomisen) jälkeen. Melkoisia nuo 3-vuotiaat välillä, huh huh ;)

Edelleen arvon että mitä sitä alkaisi tekemään, tosin taidan seuraavaksi tehdä vuosikkaalle Bluebell-pipon noista Tennesseen lopuista (heti kun saan 60cm puikot hommattua) mutta paljonkohan siihen mahtaa mennä lankaa? Riittääkö 75 g?

7 kommenttia:

 1. Tosi kaunis hattu! Ei uskoisi että aloittelijan tekemä!

  VastaaPoista
 2. juu, olen saanut kyllä sun sähköpostin! anteeksi etten ole vielä saanut puikkoja lähetetyksi...osittain johtuu siitä että multa on kuoret loppu ja sitten on ollut kaikennäköistä kiirettä tässä, mutta ens viikolla laitan ne tulemaan ihan varmasti! :)

  VastaaPoista
 3. Oi, kun suloinen hattu. Ja kiitos muistutuksesta tuosta ohjeesta, tuohan sopisi täydellisesti meidän pikkuneidin uuden takin seuraksi!

  VastaaPoista
 4. Kaunis hattu! Taidan minäkin jossain vaiheessa kaivaa koukun esiin ja kokeilla tuollaista...
  t.tiinaf

  VastaaPoista
 5. suloinen on neiti uudessa kesähatussa.

  VastaaPoista
 6. Suloinen tyttö ja hattu:). Kivannäköinen malli tuo!

  VastaaPoista