torstaina, syyskuuta 20, 2007

Hiljaista kuin huopatossutehtaalla...

... ainakin melkein. Jotenkin on iskoutunut jonkin sortin neuleblääh. Se taas johtuu siitä että on niin paljon ideoita ettei tiedä mistä aloittaisi. Harminsa siis kullakin.

Nyt kyllä on pidettävä tauko sukkien tekemisessä ja tehtävä jotain muuta... Kuuluisia viimeisiä sanoja, kirjoitettu edelliseen postaukseen. No, tavallaan kyse ei ole sukista mutta Sukkasatoon kuuluvista neuleista kummiskin.

Huovutetut hahtuvatöppöset
Lanka: Pirtin kehräämön hahtuva (2-kertaisena) 60 g
ja Nalle Colori (2-kertaisena) 30 g
Puikot: 7 mm ja 3,5 mm bambusukkapuikot

Mallin kirjoitin ystävän luona muistiin jostain Novitasta, ohje löytyi sieltä lukijoiden ohjeet -osiosta (muistaakseni). Varret olisivat voineet olla pidemmät mutta pelkäsin langan loppuvan kesken... tosi asiassa sitä jäi vielä toiset mokoma jäljelle.
Näiden PITI olla sopivan kokoiset puolivuotiaalle kummitytölleni, mutta toisin kävi. Onneksi tuo meidän pienempi neiti (1,5 v) nukkuu päiväunet aina ulkona joten nämä pääsevät hänelle vaunutossuiksi. Ei palele varpaita pakkasillakaan.

Muoks: On tullut kyselyjä miten nämä tehtiin ja koska en ole varma kuinka moni lukee kommenttilaatikkoa niin laitan sen tähän.
Eli neuloin tossut tosiaan kaksinkertaisesta hahtuvasta ja ennen huovutusta ne mahtuivat minunkin jalkaani (koko 37). Siinä jo vähän epäilytti - eikä aiheetta. Huovutin tossut 60 asteen pesussa muutaman pyyhkeen kanssa ja linkous oli 1200... ei siltikään tullut tarpeeksi pieniä. Ensi kerralla kokeilen neulomista pienimmillä puikoilla (max 5 mm) ja yksinkertaista hahtuvaa... kokemusten mukaan sekin riittää tarpeeksi huopuessaan pitämään vauvan jalat lämpöisenä. Varret ompelin kiinni huovutettuihin jalkaosiin.

Eilen illalla selailin Kauneimmat käsityöt -sarjan kakkososaa jossa on käsitelty mm. kirjontaa. Ja pitihän sitä päästä heti kokeilemaan, 'uhriksi' päätyi lähin neuletyö eli yllä mainitut töppöset. Kirja on täynnä kauniita malleja mutta minä (mielikuvituksettomana ihmisenä) sain aikaiseksi vain sydämen... lankana käytin samaa Nalle Coloria. Voisin helposti kyllä kuvitella koukkuuntuvani kirjontaan, se oli rentouttavaa puuhaa :)


NYT puikoilla on jotain muuta kuin sukkia... ;)

13 kommenttia:

 1. Ihanat tossut! No ne vasta on lämpöiset! Huovutitko nuo koneessa? Varsiosien kera vai neuloitko varret vasta huovutuksen jälkeen? Suloiset on kyllä! Ja kirjontasydämet myös.

  VastaaPoista
 2. Söpöt!! Kelpaa niillä tossutella!

  VastaaPoista
 3. Tosi nätit! Kirjottu sydän viimeistelee töppöset. Noita kirjomishommia pitäisi itsekin vähän rohkeammin kokeilla :)

  VastaaPoista
 4. Minä olen katsonut tuota samaa ohjetta! Pitäisikin ottaa puikoille. Minua vaan pelottaa se koneessa huovuttaminen.

  VastaaPoista
 5. Oi miten suloiset töppöset! Ja kirjailu on kuin piste i'n päällä :)

  VastaaPoista
 6. waude mitkä töpöset! sukkalankaneuroosi on iskenyt minuunkin... ja sukkaa pukkaa.. ;)

  VastaaPoista
 7. Nerokkaat tossut ja kauniisti toteutettu! Taidanpa yrittää itsekin tehdä tuollaiset tulevalle vauvalle. Paljonkohan hahtuva huopuu, ts. kuinka paljon oikeaa kokoa suuremmaksi tuo töppösosa kannattaa tehdä?

  T: Mustikki

  VastaaPoista
 8. Ihanan näköiset ja varmasti lämpöiset tossut. Hyvä idea noi varret... Pysyvät sitten EHKÄ paremmin menossa mukana kun pikkujalat vipeltävät :O)

  VastaaPoista
 9. Tosi söpöiset! :)

  VastaaPoista
 10. Söpöset tossut=) Vinkkinä... jos neulot varren superwash käsitellyllä langalla ja tossuosan huopuvalla... säästyt ompelemiselta *wink*

  VastaaPoista