torstaina, heinäkuuta 03, 2008

Neulavihko ja sen kaveri

En tiedä missä te muut säilytätte silmä- ja parsinneuloja mutta meillä ne on AINA hukassa. Siis juuri silloin kun niitä tarvitsi. Muissa blogeissa olenkin kademiellä katsellut toinen toistaan hienompia neulavihkoja ja tänään päätin kokeilla sellaisen tekoa itse.

Tekotarpeina niinkin hohdokas materiaali kuin Tiimarin askarteluhuopa, kansiin paksumpaa ja sisälehtiin ja koristeluun ohuempaa. Ompelukoneen suoralla ompeleella sisäsivut kiinni ja vihon kiinnitykseen neppari lipareen alle. Simppeli vai mitä. Pienempää ajattelin matkamalliksi (tosin ei sinne taida pitkä parsinneula sopia) ja isompi säilöisi sitten loput sisäänsä. Mutta mitenköhän sen pitäisi sitten tallessa?


Joo mutta tykkään näistä (tytöt vasta tykkäsivätkin, piti ihan piilottaa) ja eiköhän nämä asiansa aja... kokeilen heti kun löydän ne ¤%&§#* neulat vaan jostakin. Onnistuin jopa hukkaamaan sen ainoa parsinneulan jolla nämä koristelin... kuka kumma meillä niitä jemmaa piiloon?

16 kommenttia:

 1. Onpas hienot! Minulla on silmäneulat vain tylsästi samassa boksissa nuppineulojen kanssa ja boksi on ompelukoneen tarvikelaatikossa. Joten, joka kerta kun on tarvetta neulalle, pitää kaivella sopivan oloinen sieltä nuppineulojen joukosta...

  VastaaPoista
 2. Minulla on pari chibiä. Kyllä niistä yleensä, joku löytyy - jossain vaiheessa ;)

  VastaaPoista
 3. Todella todella hienot! Loistava idea. Laitoin idiksen heti ylös kirjanmerkkeihin. Yksinkertaiset ideat ovat aina parhaita. Kannen kirjailut on ihan huiput. Jee, innostuin todella!

  VastaaPoista
 4. Onpa hyvä idea ja kaunis lopputulos. Tiimari taitaa kutsua minuakin materiaalinhankintareissuun. Minulla on tärkeät neulat (kaksoisneulat, parsinneula ja muutama silmäneula) ompelukoneen vieressä isossa flanellipalassa.

  VastaaPoista
 5. Kauniit kirjailut ja ihanat värit! Ei ihme että tytöt yrittää saada noi käsiinsä. :) Matkaversio on loistoidea, pitänee matkia kunhan ehdin... :P

  VastaaPoista
 6. Oi nää on tosi kauniit! Ja paljon simppelimmät tehdä kuin omani, hmm :D.

  VastaaPoista
 7. Kauniit! Olen jo pitkään halunnut tehdä tuollaisia itselleni, jospa kesäloma antaisi siihen mahdollisuuden. Kiitos inspiksestä!

  VastaaPoista
 8. Kauniita. Kirjailut ovat yksinkertaisia, mutta silti nättejä :) Tykkään!

  Piti sanoa, että aieamman postauksen mekot on tosi suloisia ja ajavat varmasti asiansa. Ei kukaan tiedä ettet ole ostanut kankaita niitä varten. Paitsi ne, jotka lukevat tätä blogia.

  VastaaPoista
 9. Ihanat neulavihkot! Arvaas kohduttiko minua, kun kerroit hukkaavasi neuloja. Mulla on nimittäin hukassa joka päivä kaikenlaista. Kurja haikailla jatkuvasti jonkun kadonneen jutun perään...

  Ja hei, kiva kuulla, että sielläkin sisukkaasti sukkia :-)

  Hyvää vointia!

  VastaaPoista
 10. Tosi kauniita neulavihkoja! Mulla neulat on chipissä, mutta chipi on sitten aina hukassa. Yleensä en sitä ikinä silloin löydä kun tarvis. Mutta mulla nyt on muutenkin kaikki tavarat aina hukassa... ;)

  VastaaPoista
 11. Iihania!! Mulla on onneksi Lotan tekemä neulakirja, muuten olisin ihan kirjaton :P

  VastaaPoista
 12. Tosi ihanat ja valtavan kauniit neulakirjat!!!! Minunkin pitäisi tehdä sellaiset. Näistä sain hyvät ideat. Värit on just sellaiset joista tykkään. En yhtään ihmettele, että joudut ne piilottamaan.

  VastaaPoista
 13. Ensivisiitillä nyt vasta. Täältä löytyikin mielettömän ahkera taitaja!

  VastaaPoista
 14. kiitos paitakehuista! olen täysin kyllästynyt tuohon pojille sitä ja tätä väriä, ja kun jälkikasvulle kelpaa keltaiset, oranssit ja muut, niin niitä on mukava käyttää.

  VastaaPoista
 15. sulla on tosi kiva blogi, sait komean timantin blogissani :)

  VastaaPoista