tiistaina, heinäkuuta 01, 2008

Prinsessapukujuhlat

Esikoisen kerhokaverilla oli 4-vuotissynttärit joiden teemana oli prinsessajuhlat. (Oli muuten meidän 4-vuotiaan NELJÄNNET naamiaisjuhlat tänä vuonna ja kolmessa on ollut joku tietty rajattu teema! Voi sitä äidin stressin määrää - varsinkin kun äiti on saanut päähänsä että aina pitää tehdä uusi puku ;P)

No kruununjalokivet on rajautunut kuvista pois - voitte kuvitella tähän jatkoksi vielä Tiimarin timanttikruunut päähän - mutta tosi prinsessahan ei kenkiä pidä kesällä... kuulemma. No minkäs sille mahtaa. Mekot sain kuitenkin tehtyä - tapani mukaan viime tipassa. Malli on Juju-kirjasta linnanneitomekko. Hauska ja helppo malli. Sen verran nämä eroavat toisistaan että esikoisen mekossa on halkio niskassa ja nappikiinnitys siellä, kuopuksella on toinen olkain avoinainen (kuten alkuperäisessä mallissa) ja kiinni se pistetään piiloneppareilla.

Esikoisen mekko (110 cm)

Kuopuksen mekko (90 cm)

Kankaat ovat vanhoista iltapuvuistani kierrätettyjä, esikoisen mekkoon kankaan ja satiininauhan otin tästä ja kuopuksen mekkokangas on puvusta jonka tein 7 vuotta sitten ystäväpariskunnan häihin. Sittemmin sillä on edustettu myös parit pikkujoulut ja ainakin yhdet häät joten sen oli korkea aika päästä jalostumaan jo vähän erilaisiin bileisiin :). Silkkinauha löytyi sattumalta omista nauhakätköistä. Molemmista löytyy helman alta pätkät morsiustylliä, ainoa asia jonka ostin näihin. 2 juhlamekkoa tuli siis kustantamaan yhteensä 5,90 euroa - ei paha.

Minun 'prinsessamekkoni' on tässä, ommeltu samalla mallilla kuin edellinen äitiyshame.

Kangas on Myllymuksujen pallotrikoota, päätynee varmaankin jatkojalostukseen mahan vähän pienetessä :)

7 kommenttia:

 1. Voi, miten ihanat prinsessamekot :)

  VastaaPoista
 2. Kivat! Tykkään kovasti mekoista, malli vaikuttaa kivalta.

  VastaaPoista
 3. Kauniita mekkoja, todellisia linnaneidon pukineita. :)

  VastaaPoista
 4. Suloisia prinsessoja!

  VastaaPoista
 5. Täällähän on valmistunut vaikka mitä ihanaa! Olen kirvanvihreänä kateudesta, kun voit huristella toinen toistaan somempia linnanneito-, essu- ja perhosmekkoja tellakoille pikkuneideille...

  VastaaPoista
 6. Tess: Kiitos!

  Maiju: Jep, Jujua kannattaa selailla jos vaan lastenvaatteita pitää tehdä. Siinä muutama ihan loistokas malli.

  Vilma: Täytyyhän 'prinsessan' saada arvoisensa vaatteet :)

  Aura: Kiitos, mä en kyllä kutsu noita prinsessoiksi vaan termiiteiksi, se kuvaa luonteita paremmin ;D

  Maaru: Ei tarvitse kyllä kateudessa kärvistellä, teillehän on tulossa myös naamiaisvaatetettava paikkoin ja usko pois, kohta olet helisemässä niiden naamiaisasujen kanssa :)

  VastaaPoista
 7. Mahtava idea äityshameen kierrätykseen - vauvanvaatteiksi/ vaipoiksi tottakai!

  VastaaPoista