sunnuntaina, heinäkuuta 08, 2007

Tuliaisia

Niitä on saatu ja annettu.

Eilen oltiin rakkaiden ystävieni järjestämässä 'puuhapäivässä' eli joka kesä kokoonnutaan isolla porukalla ensin pelailemaan (tänä vuonna jalkapalloa - tosin meidän perhe ei osallistunut tähän) ja sitten saunomaan ja syömään hyvin.
Ihanat juhlat - kiitos niistä!

Tuliaisiksi sinne vein kangaskassin

ja perheen 1½ -vuotiaalle tyttärelle ommellun tunikan

Malli:
Tunika, kirjasta Juju, erilainen lastenvaatekirja
Koko : 90 cm
Muuta :
Tosi nopea malli tehdä, kaula-aukkoon laitoin kuminauhan. Koko on tosi reilu 90 cm... mahtui hyvin meidän isommankin päälle. Hihoja jouduin lyhentämään jonkin verran mutta helman pidin pitkänä... oikeammin tästä tuli ehkä mekko. Näitä lisää!

Muutenkin tuo kirja on loistava -ainakin näin kahden pienen tytön äidin näkövinkkelistä. Tämä on pakko hankkia omaksi, tällä hetkellä se on lainassa kirjastosta.

Olen minäkin saanut tuliaisia - tosin ostin ne itse mutta vieraalta paikkakunnalta joten eikös ne silloin ole vähän kuin tuliaisia :). Esikkomme oli mummunsa kanssa pari päivää Ruovedellä ja kun me kävimme hakemassa hänet sieltä kotiin niin poikkesin - tietenkin - anopin halvaksi mainostamassa käsityöliikkeessä, Käsityö Elkassa. Ihmettelen kuinka pääsin näinkin vähällä


Löysin sieltä vielä tuota lilaa Nalle Coloria (ja näin Novitan syksyn lankakartan jossa tämä Nalle oli muuttunut sinertäväksi, yök) joka oli pakko pelastaa kotiin. Harmaameleerattu lanka edessä on jotain norjalaista sukkalankaa jossa on Elkan oma vyöte, paksuus tässä on seiskaveikan luokkaa. Hinta huimat 0,95 euroa/50g. Kokeeksi ostin kaksi kerää. Ja sitten varsinainen löytö - iiiiiiiihanan väristä Novita Woolia 1,20 euroa/kerä... ostin kaikki 7 kerää mitä oli jäljellä. Siellä oli muuten monista langoista tarjouksia X euroa/kilo... Woolistakin oli tarjous 20 euroa/kilo, tosin ihan kaikkia värejä ei ollut tarjolla. Melko edullista mielestäni.

Josko seuraavalla kertaa kertoisin sitten niistä matonkuteiden värjäilyistä...

5 kommenttia:

 1. Oih, suloinen tunika :). Mä olen täällä haaveillut myös tuosta kirjasta... vaikka en ole edes vielä nähnyt sisältöä. Mutta kuulostaa niin hyvältä.

  VastaaPoista
 2. En edes tienny että Ruovedellä on tuollainen liike, kuola lensi suupielistä kun ajoimme sen ohi -juhannuslauantaina. Ei siis toivoakaan että olisin päässyt sisään :( Noh, ehkä minä vielä sinne pääsen..

  VastaaPoista
 3. Kääk miten hieno tunika!
  Olen kuullut muidenkin kehuvan tuota samaista kirjaa. Olen nähnyt kuvia mainioista päähineistä myös. Heti etsimään löytyisikö täältäpäin kirjastosta lainayksilöä!

  VastaaPoista
 4. Hieno kassi ja tunika! Kiitos kirjavinkistä. Pistin heti varaukseen kirjastosta ;)

  VastaaPoista