tiistaina, heinäkuuta 24, 2007

Uusia tuulia

Tuli tunne että pitää vähän uudistautua. Blogipohja meni uusiksi ja samoin vaihdoin uusia suosikkiblogeja sivupalkkiin... se ei kuitenkaan tarkoita ettenkö seuraisi niitä poistettujakin! Vaihtelu virkistää, eikö?

Ystäväni pian syntyvälle vauvalle valmistui vaippahousut. Onneksi meiltä löytyi tarpeeksi pieni mannekiini näihin housuihin, iso kiitos siitä kuopuksen unikaverille Pandalle!


Malli: Ruskovillan ohjeesta nro 3 säädetty S-koko
Lanka: Pirtin kehräämön värjätty hahtuva, 40 g
Puikot: 4 mm bambupyöröt, resoreissa 3 mm bambut

Tuttu ja hyväksi havaittu malli, tämän osaan jo tehdä muistista. Resorit neulon yleensä yksinkertaisina ja itse housuosan kaksinkertaisena. Muutamat on näitä tullut tehtyä :) Toimiva malli ja ihana materiaali!

Nyt kun mies on palannut reissusta niin pitäisi päästä jo ompelukoneen kimppuun pitkästä aikaan, materiaalia olen haalinut viime aikoina lähinnä kirppareilta.

Suurin osa näistä lähti matkaan Ruovedellä käydessäni, siellä sentään ovat hinnat vielä 'kohdallaan', pussilakanat maksoivat euron kappale ja tyynyliinat 20 senttiä. Verhoista taisin pulittaa 2 euroa ja pöytäliinasta euron... aivan eri hintapyyntejä siellä kuin täälläpäin.

Käväisin myös Jäminkipohjan tekstiilissä joka on melkein paremmin varusteltu kangaskauppa kuin Eurokangas. Nämä jämäkät ihanuudet (otin 100x150cm palat molempia) maksoivat 3 euroa. Kuva vähän vääristää värejä, tummempi kangas on oikeasti upean tumma violetti.

Suosittelen kyllä käymään jos siellä päin ajelette.

ps. Minä olen rakastunut - Kikon avustuksella se tapahtui!
Jos joku tietää saako noita ohjeita muuten kun ostamalla kirjan niin olisin kiitollinen... tai vastaavasti kertoisi mitä muuta siinä kirjassa on.

9 kommenttia:

 1. Nice! Ollaan vähän niinkö kolme muskettisoturia :D

  Ihania kankaita, voi viude! Voi kun vaan pääsisin.. Ilmoja, vapaata ja pari muuta yhteensopivuutta se vaatii. Ja ehkä aika paljon suostuttelua ;) Kirjahomma jäi epäselväksi, Knitting without tears vai jokin muu? Kuule, lapset mukaan ja neuletapaamiseen, siellä näkee aika paljon kirjoja irl joita muut ovat tilanneet!

  VastaaPoista
 2. Jos vain pääset neuletapaamisiin, ehdottele siellä vaihtolainausta, sin ulle EZ ja toiselle jotain muuta. Näin sai eräs täältä päin minun IKni ja m inä hänen Vogue Knittinginsä. Vaihdettiin pariksi kuukaudeksi, ja hän saa tehtyä pääskyhuivin.

  VastaaPoista
 3. Voi kun olet tehnyt kivoja löytöjä, ihania kankaita!

  VastaaPoista
 4. Tuo vihreä kangas on aivan ihanaa.
  Uusi pohjakin on tosi kiva :)

  VastaaPoista
 5. Minä myös tykkään eniten just tuosta villahousumallista, jonka olet neulonut. Itse asiassa paraikaa tässä sylissäni on tuolla mallilla tulossa taas yhdet housut. :) Tein esikoiselle aikoinaan vähän joka mallilla noita villapöksyjä, ja tuo malli oli melkeinpä ainoa, joka lopulta käytännössä toimi meillä.

  VastaaPoista
 6. Suloiset vaippahousut ja mahtava pino kankaita! :)

  En ole tavannut tuota tomtenin ohjetta muualla kuin kirjassa (se on jossain toisessakin EZ:n kirjassa kuulemma). Tuossa kirjassa on sen lisäksi muutama ihan peruspuseron ohje, pyörönä neulotun tietenkin ;) ja sitten paljon hyvää, kannustavaa ja innostavaa tekstiä. Niin ja yleensäkin neulomistekniikoista asiaa.

  VastaaPoista
 7. Mä olen rakastunut samaan villatakkiin :)
  Tai mieheke lähinnä on, vaatii sellaista itselleen.

  VastaaPoista
 8. Täytyykin poiketa tuolla!

  VastaaPoista