lauantaina, elokuuta 04, 2007

Loman loppu

Edit: Voi ärsytys, Blogilista ei noteeraa tätä päivitystä. Mä jo poistinkin eilisen kirjoituksen ja loin uuden tänään mutta ei...
Edit2: No nyt sitten päivitys näkyy, eikä tarvinnut kuin vaihtaa blogipohja toiseen, tallentaa ja vaihtaa takaisin vanhaan tallentaen. En tiedä oliko tällä vaikutusta mutta nyt näyttää Blogilista noteeranneen tämän. Hyvä niin.

Nyt on reissut reissattu ja miehen loma loppuu... koittaa siis paluu arkeen. Tavallaan hyvä koska lapsista tulee aivan (ilta)villejä kun normirytmit heilahtelevat, toisaalta huono koska reissuissa automatkat ovat minulle parasta - ja välillä ainoaa - neulonta-aikaa. Niin kuin näkyy, parin tunnin automatkat Helsinkiin ja takaisin ja iso osa huivista tuli tehtyä - vaikken supernopea olekaan. Tässä kun keskikaavio on niin helppo ettei tarvi ohjetta vilkuilla. Malli siis Shetland Triangle ja ensi viikonlopun juhliin tämä oli tarkoitettu. Ei tullut siis edes kiire :). Tarkempia kuvia ja tietoja sitten kun jaksan ottaa sen pingotuksesta pois.

Pääkaupunkiseudulla teimme jokavuotisen matkan Korkeasaareen, ehdimme juuri alta pois ennen kuin Herra Kameli suutahti. Toivottavasti ei moni lapsi kohtausta joutunut todistamaan.

Matkan yksi kohokohta oli käynti Menita Outlet-myymälässä. Vähän keskittymistä häiritsi kun 2 tuntia autossa istuneet lapsukaisemme päästettiin irti siellä, meno oli melko hurjaa. No, jotain kuitenkin tuli ostettua; pari kerää Tennesseetä ja muutama Bambua sekä 600 g sukkalankoja - ohuita ja paksumpia. Nyt vaan pitäisi kaivaa sukkapuikot naftaliinista ja alkaa tekemään vaikka joululahjoiksi sukkia... itseni tuntien nyt alkaa jo olemaan kiire :)


Ja jotteivat langat heti loppuisi niin äitini oli lomallaan siivoillut kaappeja ja löytänyt sieltä lankoja.
'Minulla olisi muutama kerä enkä tee näillä mitään, haluaisitko sinä ne?'
'No ilman muuta, tuo tänne vaan'
Tänään sain 2 korillista sekalaisia lankoja, pääasiassa vanhaa Novita Nalle-lankaa (eli hyvää sukkalankaa) sekä erivärisiä mohairlankoja... hmm, ihme kyllä ne eivät olleet aivan muovilankoja vaikka kovin kasareita ovatkin.

Joukosta löytyi myös tällaiset vyyhdit, vyötteessä lukee 96% villaa, 4% polyamidia teknisenä tehosteena. Mietin vaan että mahtaakohan tämä lanka huopua vai onko se ominaisuus varattu vain 100% villalle? Kivan värisiä nämä ainakin ovat.


Mutta kuulkaas nyt on kyllä sillai että minun tämän vuoden lankaostot on (toivottavasti) ostettu. Täällä kotona alkaa olla niin paljon lankoja että menee tarpeeksi kauan osankin 'tuhoamiseen'... joten toivon kyllä julkista paheksuntaa jos täällä alkaa vilahtelemaan lisää ostolankoja :D!

7 kommenttia:

 1. Jos tuon langan saa pestä koneessa niin sitten se ei luultavasti huovu. Käsinpestävät huopuu:)

  VastaaPoista
 2. Hei, minullakin on kaksi kerää tuota VIP-lankaa, vaaleansinistä. Jotain mummon perintöä nuo ovat. Samaa olen minäkin miettinyt, että huopuisikohan. Kerro ihmeessä miten kävi, jos kokeilet. Minulla lanka on odottanut kaapissa jo ainakin viisi vuotta, niin en tiedä tuleeko siitä lähiaikoina tehtyä mitään... :)

  VastaaPoista
 3. Ihania lankoja nuo kaikki! Tuommoiset vanhat lankavarastot on joskus oikeita aarreaittoja, kätköistä voi löytyä vaikka mitä mieletöntä vuosikertakamaa. Kyllä sun nyt kelpaa puikotella sukkia ja muuta!

  VastaaPoista
 4. No joo.. Mäkin kävin Menita Outletissa ja Larussa ja Vihreässä vyyhdissä. Ja varmaan ens vuoden langatkin ostin ;)
  Jossain vaiheessa iltaa laittelen kuvia (jos uskallan... Tuli nimittäin aika paljon lankaa ostettua....)

  VastaaPoista
 5. Kurkkimassa:) Täältähän löytyi vaikka mitä mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 6. minulla on myös lankojen tuhoamisviikot, yritän kovasti olla ostamatta...

  VastaaPoista
 7. Tommosia lankoja tännekkin päin, kiitos (=

  On muuten nätinnäköinen huivi, odottelen jo lisäkuvia...

  VastaaPoista